Suklaakakku

Posted by on joulu 29, 2015 in Kakut ja piirakat
No Comments

Joulun jännitys, tontut ja herkut ovat jääneet taakse. Koko perheemme on nauttinut lomasta, rauhallisista aamuista ja siitä, ettei ole pakko mennä minnekään. Lasten aika on kulunut joululahjojen parissa leikkien, piirrellen ja puuhaillen. Välillä on ulkoilu kavereiden kanssa, käyty mummoloissa ja saatu vieraita kotiimme iltaa istumaan.

Uutta vuotta olemme menossa vastaanottamaan siskoni perheen luokse Käpylään. Serkukset odottavat jo malttamattomina raketteja ja yökyläilyä. Leivoin kuopuksen kanssa tämän suklaakakun uuden vuoden juhlintaa varten. Kuorrutimme sen kaakaotomusokerilla ja koristelimme Dr. Oetkerin koristekuulilla ja tummalla suklaalla. Joskus olemme käyttäneet tätä kakkua myös täytekakkupohjana. Täytteeksi sopivat mainiosti erilaiset marjasoseet tai itse tehdyt hillot. Samasta kakkupohjataikinasta tulee myös hyviä muffinseja. Tuolloin paistoaika on vain lyhyempi. Tällä kertaa lisäsin taikinaan myös perunakuitua tuomaan lisää mehevyyttä sekä lisäämään kakun kuitupitoisuutta.



♥ 4,5 dl hienoa gluteenitonta jauhoseosta (esim. Semper FinMix)
♥ 1 tl ksantaania
♥ 3 rkl kaakaojauhetta (maidoton, soijaton)
♥ 2,5 dl sokeria
♥ 1 tl ruokasoodaa
♥ 0,5 tl suolaa
♥ 10 rouhaisua vaniljaa myllystä
♥ (0,5 dl perunakuitua)
♥ 1 rkl omenaviinietikkaa
♥ 5 rkl öljyä
♥ 2,5 dl vettä

Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa ja toisessa kulhossa nestemäiset aineet keskenään. Lisää nesteet kuiviin aineisiin ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Voitele kakkuvuoka esim. maidottomalla margariinilla ja jauhota se karkeilla riisijauhoilla. Kaada taikina vuokaan. Paista kakkua uunissa 180 asteessa noin 20-30 minuuttia. Anna jäähtyä rauhassa ja kuorruta sitten kaakaotomusokerikuorrutteella. Koristele haluamallasi tavalla.

# # # # #

Reply