Appelsiini-taatelicookies

Posted by on syys 13, 2015 in Keksit ja pikkuleivät, Välipalat
2 Comments

Huonotuuliset lapset saa paremmalle mielelle yhdessä leipomalla. Ainakin meillä 🙂 Leipominen on pelastanut monen monta sadepäivää sekä “ei oo mitään tekemistä” -hetkeä. Lapset ehdottavat usein itsekin leipomista ja suosikkeja ovat erilaiset keksit ja pikkuleivät. Jo ihan pienikin lapsi voi osallistua sekoittelemalla aineksia sekä ainakin maistelemalla taikinaa. Meillä erityisesti kuopus on erikoistunut taikinoiden syömiseen. Viime jouluna pipareita leipoessa uhkasi taikina huveta parempiin suihin ennen kuin pipareita oli syntynyt.

Tänä viikonloppuna olin yksin lasten kanssa Antin ollessa Kööpenhaminassa. Lasten serkut ja Tätsä kävivät meillä leikkimässä, mutta silti ehti jossain välissä tulla lapsilla aika pitkäksi. Esikoinen ehdottikin nopeasti: “Äiti, leivottaisko jotain?” Ja mehän leivoimme!

Nämä “cookiesit” ovat koostumukseltaan keveitä ja maultaan makeita. Esikoisen mielestä ne maistuvat aivan Jaffa-kekseiltä. Ohje on sokeriton mikäli koristeluun käytetyt suklaaraidat jättää pois.


 

♥ 1 rkl pellavansiemenrouhetta
♥ 2 rkl lämmintä vettä
♥ 2,2 dl tummaa täysjyväriisijauhoa
♥ 1 tl leivinjauhetta
♥ 1 tl kanelia (ceylon)
♥ 1 dl taateleita silputtuna
♥ 1 dl juuri puristettua appelsiinimehua
♥ 3 rkl auringonkukkaöljyä
♥ Muutama rouhaisu vaniljaa myllystä

Sekoita pellevansiemenrouhe lämpimään veteen ja anna seistä vähintään minuutin ajan. Sekoita kulhossa jauhot, leivinjauhe ja kaneli. Lisää pieneksi silputut taatelit jauhoseoksen joukkoon ja sekoittele tasaisesti. Kaada toiseen kulhoon appelsiinimehu, öljy, pellavansiemenet ja sekoita. Mausta vaniljalla. Lisää jauhoseos mehuseokseen ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Ota noin ruokalusikallinen taikinaa kerrallaan ja muotoile siitä pyöreitä cookieseja pellille leivinpaperin päälle. Paista uunissa 180 asteessa noin 10-12 minuuttia , kunnes ovat saaneet kauniisti väriä. Anna jäähtyä ennen pelliltä siirtämistä.

Halutessasi voit koristella cookiesit maidottomalla ja soijattomalla tummalla suklaalla. Sulata suklaata ja valuta cookiesien päälle raitoja.

# # # # # # #

2 thoughts

  1. Anitta

    13.9.2015

    Kuulostaapa hyvältä, kokeiluun menee ehdottomasti 🙂 Eroaako täysjyväriisijauho jotenkin rakenteellisesti tavallisesta riisijauhosta? Olen vasta aloitellut riisijauhon käyttämisen eikä täysjyväriisijauhoa ole edes tullut vastaan.

    Vastaa

    1. Hei!
      Kiva, jos innostut kokeilemaan näitä! Täysjyväriisijauhossa on enemmän kuitua ja vitamiineja, mutta rakenteessa ei ole suurta eroa vaaleaan riisijauhoon. Vaalea riisijauho on ehken hieman hienompaa. Täysjyväriisijauhoa myydään meillä päin ihan S-marketissa ja K-supermarketissa gluteenittomien jauhojen hyllyssä.

      Vastaa

Reply