Aprikoosi-siemenpatukat

Posted by on touko 10, 2017 in Jälkiruoat, Keksit ja pikkuleivät, Välipalat
No Comments

Aina kaikki ei mene suunnitelmien mukaan. Tälle viikolla oli esikoiselle varattu aika Allergiasairaalaan sekä spirometriaan (keuhkojen toimintakoe, astmatutkimus) että lääkärille, mutta viime yönä hänelle nousikin kova kuume. Soittelin heti aamusta allergiasairaalaan ja yritin saada aikoja siirrettyä, mutta sepä ei onnistunutkaan niin helposti. Lääkärille on tälle keväälle ja kesälle vapaana enää yksi ainoa aika ja spirometrian tulee olla ennen vastaanottoa. Spirometrian siirtoa rajoittaa koivun kukinta, koska lähetteessä toivottu tutkimusta koivun siitepölykauden aikana. Näitäkään aikoja ei oikein ole tarjolla. Nyt toivomme, että kuume laskisi päivän aikana ja huomenna pääsisimme suunnitellusti tutkimuksiin!

Kotipäivän aikana ehtii sitten taas puuhailla keittiössä tavallista paremmin. Loppukeväälle on molemmille lapsille luvassa erilaisia retkiä ja niihin tarvitaan taas omia eväitä mukaan. Tällä kertaa lähdin kokeilemaan patukoita kuivatuista aprikooseista ja taateleista. Proteiinia ja hyviä rasvoja tuomaan laitoin joukkoon sekä auringonkukan- että chiansiemeniä. Lisäherkuksi rouhin mukaan vielä maidotonta tummaa suklaata, mutta sen voi hyvin jättää ohjeesta pois. Valmiit patukat käärin leivinpaperin paloihin, etteivät patukat tahmaa syödessä sormia ja säilytettäessäkään eivät tartu niin helposti kiinni toisiinsa.♥ 1,25 dl kuivattuja aprikooseja (luomu)
♥ 1,25 dl taateleita
♥ 1,25 dl auringonkukansiemeniä
♥ 1 rkl chiansiemeniä
♥ 1 rkl laadukasta tummaa suklaata rouhittuna
♥ kanelia (ceylon)

Jauha aprikoosit ja taatelit monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa massaksi. Lisää joukkoon auringonkukansiemenet ja käytä konetta, kunnes siemenet ovat jauhautuneet karkeaksi rouheeksi massan joukkoon. Lisää chiansiemenet ja kanelia maun mukaan. Käytä konetta vielä hetki. Sekoita massan joukkoon rouhittu suklaa. Kumoa massa kahden leivinpaperin tai kelmun väliin ja taputtele tai kauli massa tasaiseksi levyksi (noin 0,5-1 cm paksuiseksi). Laita massa jääkaappiin jähmettymään ainakin pariksi tunniksi. Leikkaa sitten levystä haluamasi paksuisia patukoita. Säilytä ilmatiiviisti jääkaapissa.

# # # # # # #

Reply