Hirssi-banaanikeksit

Posted by on loka 18, 2015 in Keksit ja pikkuleivät, Välipalat
No Comments

Tätä viikkoa on vietetty syysloman merkeissä. Koululaisella oli lomaa koko viikko ja kuopuksellakin kolme päivää. Mummot pelastivat alkuviikon ja loppuviikon olimme vuorotellen Antin kanssa kotona. Kuopus sairastui sopivasti minun kotipäivikseni korkeaan kuumeeseen, joten innostuimme taas leipomaan neljän seinän sisällä jumissa ollessamme.

Tämä keksiohje tuli mieleeni, kun Allergialapset-palstalla kyseltiin ohjetta kekseihin hirssiä käyttäen. Aiemmin teimme näitä kaurahiutaleista, mutta kauran jäätyä pois vaihdoimme hiutaleet hirssiin. Nämä keksit ovat niin helpot tehdä, että ekaluokkalaiseni onnistuu niissä aivan itse. Äidin apua tarvittiin lähinnä kuuman uunin kanssa sekä tarkistamaan hiutaleiden määrä. Rusinoiden kaveriksi lisäsimme tällä kertaa myös kuivattuja puolukoita. Puolukat ovat anopin itse kuivaamia ja maistuvat ihan sellaisenaankin pienenä naposteltavana. Näitä keksejä voi antaa hyvällä omalla tunnolla lapsien syödä useampiakin, sillä ne ovat sokerittomia.♥ 2 kypsää banaania
♥ 2,5 dl hirssihiutaleita (luomu)
♥ 2 rkl hunajaa
♥ 1 rkl kookosöljyä
♥ 0,5 dl rusinoita
♥ 0,5 dl kuivattuja puolukoita tms.

Muussaa tai soseuta banaanit ja sekoita joukkoon loput ainekset. Sekoita tasaiseksi massaksi. Muotoile pellille leivinpaperin päälle ohuiksi kekseiksi. Paista 175 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

# # # # # # #

Reply