Jääbanaanipalat

Posted by on heinä 3, 2017 in Jälkiruoat, Välipalat, Yleinen
No Comments

Olimme mökillä reilun viikon. Säät eivät varsinaisesti suosineet, mutta päivät kuluivat silti nopeasti ja ainoasta hellepäivästä otimme kaiken irti siskoni perheen kanssa läheisellä uimarannalla. Ruoanlaitto sujui lähinnä grillaten ja siinä vastaavana on mieheni Antti. Valmismarinoituja lihoja emme osta, vaan parempaa ja lapsille varmasti sopivaa tulee itse tehden. Esikoisen (ja minun) herkkua on porsaan sisäfile reilulla valkosipulilla ja ranskalaisilla yrteillä. Myös valkosipuli-hunaja-lime-marinoitu broileri grillattuna on todella hyvää.

Myös maailman paras leikkipaikka lapsille löytyy mökiltä. Merenrannassa kalliolla riittää puuhattavaa tuntikausiksi ilman lelujakin. Esikoinen kiipeilee suurilla kivillä ja lähimetsikön puissa. Kuopus keräilee kaisloja, kiviä ja keppejä rakentaen niistä veneitä, autoja, siltoja, lentokoneita ja mitä milloinkin. Itsekin voisin istua kalliolla merta katsellen vaikka kuinka kauan. Siellä stressi katoaa ja akut latautuvat.

Vaikka helleputkea saadaankin vielä odotella, kuuluu jätski kesään. Lapsille sopivaa jäätelöä ei kuitenkaan aina kaikkialta löydy eikä liiallinen sokerin syöminenkään tee hyvää, joten tässä helppo ja terveellisempi vaihtoehto jäätelölle. Banaanimassaa voi maustaa makunsa mukaan esim. marjoilla tai muillakin hedelmillä, mutta meidän suosikkimme on suklaahiput.


♥ Kaksi banaania
♥ 0,5 dl tummasuklaahippuja

Viipaloi banaanit ja pakasta niitä pari tuntia. Ota banaanit pakastimesta ja anna niiden sulaa muutama minuutti. Laita banaanit tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen ja “vaahdota” tasaiseksi, kuohkeaksi massaksi. Jos banaanit muuttuvat rakeiseksi, anna niiden pehmetä vielä hetki ja yritä sitten uudelleen. Sekoita banaanivaahdon joukkoon suklaahiput.

Annostele banaanivaahto silikonisiin jääpalamuotteihin tai minimuffinsipellille (voitele pelti kookosöljyllä). Pakasta vähintään tunnin ajan. Irrottele varovasti jääbanaanikukat muotista ja anna pehmetä hetki ennen tarjoilua.

# # # # # # #

Reply