jogurtti-murokupit

Jogurtti-murokupit

Posted by on touko 22, 2018 in Jälkiruoat, Keksit ja pikkuleivät, Välipalat
No Comments

Muuttoon on aikaa enää muutama yö ja kulunut kuukausi on ollut hektinen uutta kotia remontoidessa ja vanhaa pakatessa laatikoihin. Samalla toki perusarkea pyörittäen. Kokkailulle ja leipomisellekin on aikaa jäänyt paljon normaalia vähemmän ja siksipä myös blogissa on ollut hiljaisempaa.

Tässä vaiheessa muuttoprojektia keittiössäkin on esillä enää vain pakolliset muutamat astiat ja ruoanlaittovälineet. Samalla ihana hellekin on houkutellut pois keittiöstä ja uunin äärestä. Niinpä olen panostanut mahdollisimman helppoihin, nopeisiin ja yksinkertaisiin syötäviin.

Nämä jogutti-murokupit syntyvät vain muutamasta raaka-aineesta ja lähes itsekseen. Vaihtelua saa mukavasti valitsemalla erilaisia muroja, myslejä ja ganolaa kupin pohjalle ja vaihtelemalla täytteen jogurtin makua ja päälle tulevia marjoja ja hedelmiä. Meillä esikoisen lempparit syntyvät riisimuroista, mansikkajogurtista ja vadelmista.

Kookospohjaisia jogurttejakin löytyy nykyään hyvä valikoima suuremmista ruokakaupoista. Meillä eniten ovat käytössä Happy Coco -jogurtit, joissa makuina löytyy naturalin lisäksi ainakin mansikka, vanilja ja mango sekä Coconut Collaborativen jogurtit (natural ja mustikka).



♥ sopivia muroja, mysliä tai granolaa
♥ kookosöljyä
♥ sopivaa jogurttia (esim. Happy Coco mansikka)
♥ marjoja, granaattiomenansiemeniä, pieniä hedelmäpaloja

Ota esille silikonisia muffinsivuokia. Sekoita kulhossa muroihin/mysliin juoksevaa kookosöljyä sen verran, että sekoitellessa öljyä tarttuu murojen pintaan. Annostele muro-kookosöljyseosta muffinsivuokiin noin 1 rkl/vuoka. Tasoita seos vuokien pohjalle. Lusikoi jogurttia muroseoksen päälle noin 2 rkl/vuoka. Asettele jogurtin päälle vuokiin marjoja tai granaattiomenansiemeniä. Laita jähmettymään pakastimeen muutamaksi tunniksi. Ennen tarjoilua irrota muffinisvuoista ja anna sulaa 5-10 minuuttia. Nauti!

# # # # # #

Reply