Joulukalenterit 2016

Posted by on marras 23, 2016 in Joulu, Yleinen
No Comments

Joulukuu ja joulun odotus lähestyvät. Joulukalenterit ilmestyivät kauppoihin jo useita viikkoja sitten ja meidänkin lapsemme ovat tarkastelleet tarjontaa huolella. Allergisille helpoin valinta olisivat perinteiset kuvakalenterit, mutta muitakin vaihtoehtoja löytyy runsaasti. Erilaisia tavarakalentereita on nykyään paljon ja sopivia karkkikalentereita sekä maidottomia suklaakalentereitakin löytyy. Meillä tehdään tänäkin vuonna suklaajoulukalenterit perinteisesti itse, tuunaamalla tavallinen kalenteri riisimaitosuklaalla. Lapsille kun on tärkeää saada valita kaupasta kalenteri mieluisalla kuvalla. Ryhmä Hau -kalenteri oli tämän vuoden valinta 🙂

Ohje joulukalenterin tuunaamiseen

Itse tehden saa juuri sellaisen kalenterin kuin haluaa. Erilaisista pienistä pussukoista tai rasioista kokoamalla saa kalenterin, johon voi piilottaa sopivia pieniä yllätyksiä. Meillä on ollut monena jouluna käytössä tontun sukat, joihin ilmestyy joulukuun ajan joka yö jokin yllätys. Usein itsenäisyyspäivänä sukista on löytynyt muotteja mumman perinteisiin piparitalkoisiin, aatonaattona joulukuusenkoriste, välillä herkkuja, välillä tarroja, hiuspinnejä, Gogo-ukkeleita, mikä milloinkin on tuntunut sopivalta.

Olen listannut alle tämän vuoden kaikettomia joulukalentereita ainesosaluetteloineen. Tarkistathan kuitenkin aina vielä ostaessasi kyseisen kalenterin ainesosaluettelon, että tuote on varmasti teille sopiva!

Suklaakalenterit 

Maidottomia, soijattomia ja pähkinättömiä suklaakalentereita löytyy ainakin kaksi eri vaihtoehtoa.

 • Moo Freen maidoton suklaajoulukalenteri sisältää riisimaitosuklaata (sokeri, kaakaovoi, riisijauho, kaakaomassa, auringonkukkalesitiini, luonnollisia makuaineita).
 • Plamilin vastaava suklaajoulukalenteri on riisimaitosuklaasta (ruokosokeri, kaakaovoi, riisijauhe, kaakaomassa, auringonkukkalesitiini). Näitä myyvät Ruohonjuuri sekä jotkin Punnitse & Säästä -myymälät sekä Ekolo.
Karkkikalenterit
 • Jelly Belly -joulukalenterissa luukkuun kätkeytyy pieni pyramidipussillinen Jelly Beans -karkkeja (sokeria, glukoosisiirappia, vettä, muunnettua tärkkelystä, pintakäsittelyaineita, aromeja, happoja, kookosöljyä, hedelmä- ja kasvitiivisteitä, värejä, saattaa sisältää pieniä määriä soijaa ja vehnää) jouluisina makuina.
 • Duudson-karkkikalenterissa on salmiakkia (sokeri, glukoosi-fruktoosisiirappi, muunnettu perunatärkkelys, vesi, sokerisiirappi, liivate, lakritsiuute, salmiakki, happamuudensäätöaineet, värit, aromit, pintakäsittelyaineet, suola).
 • Halvan karkkikalenterissa makuina ovat persikka, banaani, mansikka ja lakritsi (sokeri, glukoosi-fruktoosisiirappi, vesi, siirappi, liivate, muunnettu perunatärkkelys, lakritsiuute, sakeuttamisaine, happamuudensäätöaineet, värit, aromit, pintakäsittelyaineet, suola).
 • Haribon karkkikalenterissa on paljon erilaisia karkkeja (glukoosisiirappi, sokeri,liivate, rypälesokeri, happamuudensäätöaine: sitruunahapop, aromeja, värit: kurkumiini, karmiinit, klorofyllikuparikompleksit, kasvihiili, kasvisöljy, pintakäsittelyaineet: mehiläisvaha, karnaubvaha, hedelmämehutiiviste 5 %: omena, appelsiini, sitruuna, mansikka, vadelma, ananas, paahdettu sokeri, kasvirasva, kosteudensäilyttäjä: sorbitolisiirappi, raakalakritsi, ruokasuola)
Tavarakalenterit
 • Lego-kalenterit ovat monien lasten suosikkeja. Legon kalentereissa jokaisesta luukusta tulee pieni koottava legohahmo tai -rakennelma. Vaihtoehtoina löytyy tänä vuonna Lego City, Lego Friends sekä Lego Star Wars.
 • Playmobililtakin löytyy nykyään omia joulukalentereita, joiden aiheet ovat tänä vuonna “Poliisi ja jalokivivaras” sekä “Kuninkaallinen luisteluretki”.
 • Brion joulukalenterista tulee joka päivä juna-aiheinen yllätys. Muumi kirjajoulukalenterista löytyy päivittäin pieni muumikirja ja perinteisestä muumikalenterista muumihahmo.
 • UEFA Champions League -joulukalenteri on varmasti pikku futaajille mieleinen. Luukuista ilmestyy mm. Star Players ja trio-kortteja.
 • Schleichin maatilakalenterissa yllätyksinä on maatilan eläimia ja tavaroita, hevoskalenterissa hevosia ja niiden tarvikkeita. Schleichilta löytyy tänä vuonna myös dinosaurus- ja keijuaiheiset kalenterit.
 • Disneyltä löytyy joulukalentereita (mm. Frozen, Cars), joissa yllätyksinä on kyniä, leimasimia, tarroja yms. pikkutavaraa. Myös Peppi Pitkätossu joulukalenteri sekä Barbien joulukalenteri löytyvät markkinoilta.

Iloista ja yllätyksellistä joulun odotusta!

Reply