Jouluun herkkuja -kooste

Posted by on joulu 19, 2016 in Joulu, Yleinen
No Comments

Jouluaattoon on enää viisi yötä! Miten se joulu aina pääseekin yllättämään? Meillä on viimeiset kolme viikkoa pidetty sairastupaa, joten lähes kaikki jouluvalmistelut ovat jääneet jouluviikolle. Joulukuusen kävi kuopus eilen valitsemassa mieheni kanssa ja tänään kuusi koristellaan yhdessä. Tonttu tuo joka vuosi molemmille lapsille yhden uuden oman kuusenkoristeen joulukuuseen ripustettavaksi ja tänä aamunakin tonttusukista löytyivät uudet joulupallot. Lahjahankinnat ovat jo loppusuoralla, mutta siivous jää kyllä viime hetkille. Jouluherkkuja olemme sentään leiponeet pikkuhiljaa valmiiksi. Osa on syöty heti, mutta jotain on jäänyt pakastimeenkin joulupäiviä odottelemaan.

Pipareita leivoimme ensimmäisen kerran jo itsenäisyyspäivänä, mutta sen jälkeen niitä on tehty lisää jo pariinkin otteeseen. Kaikettomasta piparitaikinasta rakentuu myös piparkakkutalo hienosti. Sopivia koristeita löytyy kakunkoristeista (mm. DrOetker) sekä irtokarkkivalikoimista. Myös sokerimassasta saa taiteiltua omannäköisiään koristuksia.

Kookoslumipalloja ja suklaisia kvinoa-kookospalloja teimme taas pikkujouluihin kaikille yhteisiksi tarjottaviksi. Ne valmistuvat helposti ja nopeasti, säilyvät mainiosti muutaman päivän jääkaapissa ja maistuvat kaikille.

Riisimurosuklaat ovat lastemme joulun suklaakonvehteja. Nämäkin voi tehdä jo hyvissä ajoin valmiiksi jääkaappiin ja käyttämällä erilaisia muotteja, niistä saa näyttävän tarjottavan vaikka ihan joulupöytäänkin.

Lumiukkokeksit ovat lastemme suosikkeja! Koristelu vaatii hieman vaivaa ja aikaa, mutta on varmasti sen arvoista. Lumiukot ovat hauska herkku myös talvisiin lastenjuhliin.

Jouluaattoa pääsemme viettämään vanhempieni luokse sisareni perheen kanssa. Luvassa on siis vilinää ja vilskettä sekä jouluruoista ja -herkuista notkuvat pöydät. Olen luvannut tehdä omille lapsilleni mukaan kaikettomia herkkuja sekä leipoa aikuisille hyvin kaikellisen jäädytettävän juustokakun jälkiruoaksi, mutta muutoin pääsemme valmiiseen pöytään nautiskelemaan. Tapaninpäivää vietämme toisten isovanhempien luona mieheni siskon perheen kanssa ja tuolloinkin luvassa ihania ruokia ja lasten leikkejä. Muina päivänä rauhoitumme kotiin nauttimaan yhteisestä lomasta.

Reply