Kaiketon mikrotoffee

Posted by on joulu 5, 2020 in Jälkiruoat, Joulu, Yleinen
2 Comments

Joulu lähestyy taas hurjaa vauhtia ja on enemmän kuin tervetullut poikkeuksellisen koronavuoden päätteeksi. Ensimmäiset piparit ja joulukakut olemme jo leiponeet ja suunnitelmat joulun muista leivonnaisita ja herkuista käyvät kiivaina. Lastemme ruokavaliot ovat laajentuneet ilahduttavasti ja olenkin joutunut opettelemaan taas uuden tavan leipoa. Välillä kokeilut onnistuvat paremmin ja välillä huonommin…

Ajoittain iskee myös arkiruoanlaittouupumus. Olisi paljon mukavampaa vain leipoa ja kokeilla uusia reseptejä kuin vääntää illasta toiseen perusruokia. Sitä huomaa jämähtävänsä helposti niihin samoihin vanhoihin tuttuihin ruokiin ja kohta kaikki ovat jo aivan kyllästyneitä niihin. Yksi päivä hoksasin kuitenkin alkaa selailla tätä omaa blogiani ja sen uumenista löytyikin monia jo unohtuneta reseptejä, jotka pääsivät uudelleen käyttöön 🙂

Uusia reseptejä otan kyllä viikoittain talteen eri kanavista, mutta helposti ne jäävät odottamaan parempia aikoja. Nyt olenkin päättänyt, että edes kerran viikossa kokeilen jälleen jotain uutta!

Lehtiä lukiessani törmäsin Kodin Kuvalehdessä Huvikumpu-blogia pitävän Anni Lehdon ohjeeseen vaniljaisista mikrotoffeista. Ohje kuulosti houkuttelevan nopealta ja yksinkertaiselta sekä näppärästi kaikettomaksi muunneltavalta, joten päätin kokeilla toffeita meille sopivilla aineksilla heti siltä istumalta. Toffeet onnistuivat hienosti ja maistuivat kaikille meidän perheemme herkkusuille!


♥ 8 rkl sokeria
♥ 0,5 tl vaniljasokeria
♥ 4 rkl sulatettua maidotonta margariinia
♥ 4 rkl hienoa gluteenitonta jauhoseosta/hienoa riisijauhoa
♥ 4 rkl siirappia

Mittaa mikroaaltouunin kestävään kulhoon sokeri, jauhot ja siirappi. Sekoita ne keskenään tasaiseksi seokseksi. Sulata margariini mikrossa ja lisää se joukkoon.

Sulata seosta mikrossa noin 3 min. Sekoita massaa välillä. Halutessasi seoksesta jähmeämpää voit pidentää aikaa mikrossa.

Kaada seos silikonisiin muotteihin tai leivinpaperille ja anna jäähtyä.

Siirrä vielä jähmettymään jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai seuraavaan päivään. Irroita toffeet muotista ja herkuttele 🙂

# # # # # #

2 thoughts

  1. Johanna

    5.12.2020

    Voisikohan tämä toimia myös jos margariinin korvaa öljyllä vai onko margariini oleellinen koostumuksen kanssa?

    Vastaa

  2. ZECHES1928

    2.1.2021

    Thank you!!1

    Vastaa

Reply