Kaiketon mukikakku

Posted by on syys 18, 2015 in Kakut ja piirakat
No Comments

Tämä pikaherkku syntyi päivänä, jolloin ekaluokkalaisemme luokkakaverilla oli ollut syntymäpäivä ja luokassa oli jaettu kaikille karkkia. Kaikille, paitsi meidän lapsellemme, koska opettaja ja avustaja eivät tienneet ovatko karkit hänelle sopivia. Ja koska olin unohtanut toimittaa tällaisia tilanteita varten opettajan kaappiin hänelle sopivia herkkuja. Niinpä tyttö jäi kokonaan ilman ja vain katseli vierestä. Aika kova paikka 6-vuotiaalle.

Illalla kotona kaivelimme kaappeja, mutta sopivia karkkeja ei löytynyt. Oli siis keksittävä muuta. Naistenlehdissä on tasaiseen tahtiin ollut ohjeita mukikakkuihin, joten päätimme yhdessä kokeilla onnistuisiko sellainen myös kaikettomasti. Ja onnistuihan se 🙂

Tämä on todellinen pikaherkku, valmistaminen vie alle 5 minuuttia! Mittojen kanssa kannattaa olla tarkka, koska määrät ovat niin pieniä. Kakku on parhaimmillaan heti, kun se on jäähtynyt suuhun sopivaksi. Pidempään seisoessaan se helposti kovettuu.


♥ 0,5 dl hienoa gluteenitonta jauhoseosta
♥ 0,5 dl sokeria
♥ 2 rkl tummaa kaakaojauhetta (maidoton, soijaton)
♥ 0,25 tl leivinjauhetta
♥ 0,25 tl vaniljasokeria
♥ 2 rkl öljyä
♥ 1 rkl riisimaitoa

Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Lisää maito ja öljy. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Jaa taikina kahteen pienehköön mikronkestävään kahvikuppiin. Kuumenna mikroaaltouunissa (800W) noin kaksi minuuttia. Tarjoile lämpimänä vaniljariisijäätelön tai kookoskermavaahdon kanssa.

Voit tehdä taikinasta myös yhden kakun hieman suurempaan kahvikuppiin.

# # # # #

Reply