kaikettomat munkkirinkilät

Kaikettomat munkkirinkilät

Posted by on huhti 29, 2018 in Jälkiruoat, Kakut ja piirakat, Keksit ja pikkuleivät
No Comments

Tänä vappuna olin aikonut oikaista. Olin ajatellut löytäväni uusilta Lautasella-messuilta lapsilleni sopivia valmiita munkkeja tai donitseja ja näin ollen olla leipomatta itse munkkeja. Munkkien tekeminen on perinteisesti kuulunut vappuumme, mutta nyt muuton ja remontin lähestyessä ei aikaa tuntunut tähän riittävän. Messuilta ei kuitenkaan sopivia munkkeja meille löytynyt vaikka muuten vaikka mitä uutta ja ihanaa lapsille toinkin.

Oli siis tartuttava toimeen. Lautasella-messuilta olin ostanut Moilas Pulla&Munkki Mix -jauhoseosta ja saanut näytepakkauksen pian markkinoille tulevaa kananmunankorviketta vEGGsiä. Aiemmin olin lukenut uunissa tehtävistä hieman tavallisisa vähärasvaisemmista munkeista, joten nämä yhdistämällä syntyivät helpot ja herkulliset kaikettomat munkkirinkilät uunissa.

Ohjeen vEGGsin voi korvata jollain muulla kananmunankorvikkeella tai jättää tarvittaessa vaikka kokonaan pois. Uusi vEGGs on 100% kasviperäinen kananmunankorvike, joka sisältää tapiokajauhoa, perunatärkkelystä, psylliumia, inuliinia, guargamia, suolaa ja luonnollista väriainetta (kasvikarotenoidit). vEGGs on jauhetta, joka sekoitetaan veteen ja annetaan tekeytyä kolmen minuutin ajan. Pakkauksessa on mukana kaksi mittalusikkaa. Tuotteen tuoksu on aika erikoinen, mutta valmiissa leivonnaisessa ei sitä enää ole jäljellä. Näissä munkkirinkelöissä vEGGs tuntuu toimivan hyvin tuoden kuohkeutta ja rakennetta.

Munkit ovat parhaimmillaan uuntuoreina, mutta me herkuttelemme näillä vasta huomenna tulevassa uudessa kodissamme uusien naapureiden loistavassa seurassa!

Iloista vappua kaikille!



♥ 2,5 dl riisimaitoa
♥ 25 g tuorehiivaa
♥ 1 tl kardemummaa
♥ (1 vEGGs “muna”)
♥ 0,75 dl juoksevaa maidotonta margariinia
♥ 7 dl pullajauhoseosta (esim. Moilas Pulla&Munkki Mix)

♥ 3 dl öljyä tai 250 g munkinpaistorasvaa sulatettuna

Liuota hiiva kädenlämpöiseen riisimaitoon. (Tee vEGGs “muna” ja lisää joukkoon). Lisää kardemumma ja noin puolet jauhoista koko ajan kevyesti sekoittaen. Lisää juokseva margariini ja loput jauuhot. Vaivaa taikinaa yleiskoneella tai sähkövatkaimen taikinakoukuilla muutaman minuutin ajan voimakkaasti.

Kumoa taikina kevyesti jauhotetulle alustalle ja taputtele se käsin noin 1 cm paksuiseksi levyksi. Ota juomalasilla taikinalevystä ympyröitä ja nosta ne leivinpaperin päälle. Tee taikinaympyröiden keskelle reikä omenaporalla tai sormella ja venytä sitä hieman.

Anna munkkirinkilöiden kohota lämpimässä paikassa liinan alla puolisen tuntia. Kuumenna uuni 225 asteeseen.

Mittaa öljy tai sulatettu munkinpaistorasva kulhoon ja kasta jokainen munkkirinkilä kokonaan öljyyn. Reikäkauha on tässä oiva apuri. Nosta munkit uunipellille leivinpaperin päälle ja paista noin 10 minuuttia.

Kierittele munkkirinkilät heti uunista ottamisen jälkeen sokerissa.

# # # # #

Reply