Kanakorma

Posted by on syys 29, 2015 in Kanaruoat, Yleinen
No Comments

Syksy on saapunut. Olen aina nauttinut alkusyksyn kirpeän kuulaista ilmoista ja toivottanut tervetulleeksi jopa iltojen hämärän. Tänään sai aamulla jo kaivaa kaulahuivit kaapista ja laittaa lapsille pipoa päähän.

Ilman viiletessä ja iltojen pimetessä tekee usein mieli jotain hieman mausteisempaa ruokaa. Tämän kanakormaohjeen innoittajana on toiminut Maku-lehden resepti, jota olen muokkaillut perheemme ruokavalioon sopivaksi. Ruoan mausteisuutta ja tulisuutta voi kukin säädellä oman makunsa mukaan mausteiden (erityisesti chilin) määrää muuttamalla. Itse tein vahingossa ensimmäisellä kerralla niin tulisen version, ettei kukaan pystynyt sitä syömään. Siitäkin sitten selvittiin pelastamalla broilerinpalat uuteen vuokaan ja tekemällä kokonaan uusi kastike vanhan tilalle.

Kanakorman kanssa sopisi täydellisesti naanleipä, mutta en ole vielä onnistunut kehittelemään tarpeeksi hyvää kaiketonta ohjetta leipään. Jos sinulta siis löytyy hyvä resepti kaikettomaan naanleipään, ottaisin ilolla vastaan! 


Marinadi:
♥ 1 dl kaura- tai kookoskermaa
♥ 0,5 dl tomaattipyrettä
♥ 1-2 tl chilijauhetta
♥ 2 tl juustokuminaa
♥ 1 tl suolaa
♥ 1 sitruunan mehu
♥ 1 rkl öljyä
♥ 500 g broilerin rintafileitä

Kastike:
♥ noin 3 cm pätkä tuoretta inkivääriä
♥ 2 valkosipulinkynttä
♥ 4 dl kookosmaitoa
♥ 0,5 dl tomaattipyrettä
♥ 0,5-1 tl chilijauhetta
♥ 0,5 tl suolaa
♥ 3 rkl öljyä

Valmista marinadi sekoittamalla aineet keskenään kulhossa. Leikkaa broilerinfileet suupaloiksi ja lisää ne marinadin joukkoon. Sekoittele sen verran, että broilerit peittyvät joka puolelta marinadin. Anna marinoitua ainakin tunnin ajan, mielellään pidempään.

Valmista kastike toiseen kulhoon. Kuori ja hienonna inkivääri sekä valkosipulinkynnet. Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi kastikkeeksi.

Laita marinoidut broilerin palat uunivuokaan ja kypsennä uunissa 200 asteessa kymmenisen minuuttia. Kaada sitten kastike vuokaan broilerinpalojen päälle ja jatka paistamista vielä toiset kymmenisen minuuttia.

Tarjoile basmatiriisin kera.

# # # # # # # #

Reply