Kananuggetit

Posted by on helmi 24, 2016 in Kanaruoat, Reseptit - ruoka
No Comments

Hiihtoloma on täynnä touhua ja tohinaa. Muu perhe on lomaillut koko viikon, mutta itse aloitin loman vasta tänään. Puhuessamme sunnuntaina tulevasta hiihtolomasta kuopus purskahti itkuun. Ihmetellessämme tätä, hän sai soperrettua nyyhkytysten välistä: “mutta kun mä en halua hiihtää!” Ei hänen ole tarvinnutkaan, puuhaa on riittänyt muutenkin. Isosisko kyllä on jo ehtinyt käydä suksiaankin kokeilemassa. Huomenna on luvassa leikkejä serkkujen kanssa ja tänään olemme vielä menossa pulkkamäkeen ystäväperheen kanssa.

Hiihtolomalla olemme tehneet tätä koko perheemme suosikki “pikaruokaa” eli kananuggetteja bataattiranskalaisilla. Kaupan nuggeteihin verrattuna aineksia on vain murto-osa, mutta maku ja koostumus hakkaa valmiit versiot mennen tullen. Sipseissä oleva öljy riittää paistamiseen ja suolaakin tulee niistä riittävästi. Kana jää herkullisen meheväksi ja pinta on rapea ja maukas.♥ 400-500 g broilerin rintafileitä
♥ 100 g kevyesti suolattuja perunalastuja
♥ 1 tl valkosipuli-pippurisekoitusta (tai muita sopivia mausteita maun mukaan)

Kaada perunalastut pakastepussiin (minimissään 1 litran tilavuus, suuremmassa helpompaa). Itse suosin uudelleen suljettavia ns. Minigrip-pusseja (löytyy muitakin merkkejä) niiden helppouden vuoksi. Sulje pussi ja murskaa sipsit pieniksi muruiksi. Lisää pussiin mausteet ja ravistele sekaisin. Leikkaa broilerin rintafileet sopivan kokoisiksi paloiksi ja laita pussiin. Sulje pussi huolella ja ravistele, jotta sipsimuruset tarttuvat broilerin palasiin. Asettele nuggetit leivinpaperin päälle uunipellille ja paista uunissa 225 asteessa noin 13 minuuttia. Tarjoile esim. bataattiranskalaisten kanssa.

# # # # # #

Reply