Kanawok

Posted by on elo 24, 2015 in Kanaruoat, Yleinen
2 Comments

Tämän herkullisen ja mausteisen kanawokin on kehitellyt anoppini minulle ollessani tiukalla imetysdietillä esikoiseni kanssa. Hän teki wokin kotonaan ja toi sitä meille suuressa kulhossa jääkaappiin, jotta voimme vain lämmittää sitä tarvittaessa (muistaakseni maistui kyllä myös kylmänä) itkuista refluksivauvaa hoivatessamme. Alkuperäisessä versiossa käytettiin kalkkunaa, koska tuolloin oli kana kiellettyjen listalla. Imetysaikana tätä wokkia tuli syötyä paljon, mutta ikinä en siihen kyllästynyt ja ruoka jäikin perheemme ruokalistalle maistuen nyt myös esikoisellemme hyvin.



♥ 500 g broilerin tai kalkkunan rintafileitä
♥ Pieni bataatti
♥ 4 suurta porkkanaa
♥ 1 punainen paprika
♥ 1 keltainen paprika
♥ 1 vihreä paprika
♥ 1 pieni kesäkurpitsa
♥ 1 suuri sipuli
♥ 5 valkosipulinkynttä
♥ n. 5cm pala tuoretta inkivääriä
♥ Öljyä
♥ 1 prk kookosmaitoa
♥ Sweet Chili -kastiketta
♥ Thai Curry maustetta tai mausteita oman maun mukaan
(Gluteenitonta soijakastiketta, mikäli soija sopii)

Suikaloi kaikki kasvikset ja hienonna valkosipulit sekä inkivääri. Kaada wokkipannuun tai suureen paistokasariin loraus öljyä sekä hieman valkosipuli- ja inkiväärisilppua. Ripottele hieman curryä joukkoon. Anna hetken ruskistua ja lisää sitten porkkanasuikaleet joukkoon. Wokkaa porkkanoita, kunnes ovat hieman pehmenneet. Siirrä porkkanat sivuun. Wokkaa samalla lailla kaikki kasvikset vuorotellen pannussa.

Suikaloi broilerinfileet suupaloiksi ja paista ne valkosipulilla, imkiväärillä ja curryllä maustetussa öljyssä. Kun broilerit ovat kypsiä, kaada joukkoon kookosmaito. Anna kiehua hetken ja lisää sitten sweet chili -kastiketta sekä soijakastiketta tai suolaa oman maun mukaan. Anna jälleen kiehua hetki ja lisää sitten kaikki kasvikset. Sekoittele pannussa muutaman minuutin ajan kuumentaen. Maista ja lisää tarvittaessa mausteita.

Wokin kanssa voi tarjoilla riisinuudelia tai riisiä, mutta itse pidän siitä eniten ihan sellaisenaan.
Tykkää Kaiketonta ❤️ Facebookissa
Seuraa Kaiketonta ❤️ Twitterissa

# # #

2 thoughts

  1. Tanja

    3.9.2015

    Kiitokset ohjeesta! Näin maukasta wokkia en ole koskaan ennen saanut aikaiseksi. Lisäsin mausteeksi tuoretta thai-basilikaa, jossa on lakritsimainen/anismainen maku. Mielestäni se sopi tähän wokkiin oikein hyvin.

    Vastaa

    1. Annukka

      4.9.2015

      Kiitos vinkistä! Taidanpa itsekin ensi kerralla lisätä mausteeksi thai-basilikaa 🙂
      T. Annukka

      Vastaa

Reply