Kookos-lumipallot

Posted by on marras 24, 2015 in Jälkiruoat
No Comments

Täällä Helsingissä ei lunta vielä ole kunnolla saatu. Facebook tuntuu olevan pullollaan ystävien ja tuttavien valokuvia lumisista maisemista, ensimmäisistä lumiukoista ja esiin kaivetuista toppavaatteista. Meillä oli ensimmäisen kerran tänään hentoinen, puolen sentin lumikerros aamulla maassa ja siitäkin kyllä riitti lapsille iloa ja riemua. Puoleen päivään mennessä vähäkin lumi oli kuitenkin sulanut lätäköiksi ja iltapäivällä kotiin tullessa lapsilla oli tuomisinaan likomärkiä vaatteita ja kenkiä.

Pienen lumisateen innoittamana tein iltaruoan päälle lumipalloja kookoksen ystäville. Nämä ovat helppoja ja nopeita tehdä, koska eivät vaadi kypsennystä. Lumipallot sopivat mainiosti samalle tarjottimelle suklaisten kvinoa-kookospallosten kanssa. Mikäli vaahterasiirappia ei lähikaupasta löydy tai muuten siirappi ei ole mieleen, voi sen korvata helposti myös hunajalla.♥ 2,25 dl kookoshiutaleita
♥ 2 rkl kookosöljyä
♥ 4 rkl vaahterasiirappia
♥ ripaus suolaa
♥ muutama rouhaisu vaniljaa myllystä

♥ 2 dl kookoshiutaleita

Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimen tai monitoimikoneen kulhoon. Käytä konetta, kunnes ainekset ovat sekoittuneet tasaiseksi massaksi, joka pysyy koossa. Muotoile massasta pieniä palloja ja kierittele ne lautasen päällä kookoshiutaleissa. Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään tunnin ajan.

Follow

# # # # # # #

Reply