Lautasella

Lautasella-uutuustapahtuma 27.-28.4.2018 – vihdoin messut myös allergiaperheille!

Posted by on huhti 4, 2018 in Yleinen
No Comments

Helsingin messukeskuksen valloittaa huhtikuun lopulla erikoisruokavalioihin keskittyvä Lautasella-tapahtuma. Tapahtumassa esittäytyvät omilla alueillaan gluteeniton ruoka, muut erikoisruokavaliot, kasvis- ja vegaaniruoka sekä elävä- ja raakaravinto.

Tarjolla on uutuustuotteita, herkkujen maistelua, ostosmahdollisuuksia, luentoja, tietoiskuja ja näytöskeittiön esityksiä.

Kahden moniallergisen lapsen äitinä ja kaikettoman ruoan laittajana odotan innolla erityisesti ruoka-aineallergioihin liittyviä luentoja sekä erilaisiin tuoteuutuuksiin tutustumista.

Tapahtumassa luvataan olevan paikalla runsaasti niin terveyden kuin ravitsemuksenkin asiantuntijoita, joilta voi käydä kysymässä neuvoa ruoka-allergiakysymyksissä.

Tapahtuman luentotarjonta on laaja ja mielellään kävisin kuuntelemassa vaikka kaikki, mutta erityisesti aion olla paikalla kuuntelemassa allergioihin ja ruonlaittoon liittyviä esityksiä.

Perjantaina luennoimassa on mm. lastentautien erikoislääkäri, lastenallergologi Peter Csonka aiheenaan anafylaksian tunnistaminen ja hoito. Elintärkeä aihe kaikille vakavasti allergisille ja heidän läheisilleen.

Samasta aiheesta jatkaa lauantaina vertaisryhmänohjaaja Marjo Lehtinen keskittyen hengenvaaralliseen allergiaan lapsiperheessä.

Kaikettomaan ruoanlaittoon voi saada vinkkejä ruoka-allergianeuvoja, dieettikokki Tuula Jokisen luennolta ”Miten korvaan maidon, munan ja viljoja ruoanlaitossa?”

Lisävinkkejä leivontaan saa myös Keliakialiiton asiantuntija Marjo Jokisen gluteenitonta leivontaa koskevasta luennosta sekä ravitsemusasiantuntija Sanna Arnalan opastuksesta gluteenittomien viljojen monipuolisesta käytöstä.

Ehdottomasti haluan kuulla myös funktionaalisen ravitsemuksen asiantuntijan Susanna Juvosen luennon ”Suoliston mikrobiomi – ruoki myös suolistosi asukkaita”. Monilla ruoka-aineille reagoivilla syy oireilulle tuntuu useinkin löytyvän suolistosta ja aihe puhututtaa paljon myös eri vertaistukiryhmissä.

Tapahtumassa on esillä myös Erimenu-palvelu, joka on erityisruokavalioverkkopalvelu. Palveluun on koottuna ruokaohjeita ja tuotetietoa erityisruokavalioita noudattaville.

Erityisesti allergiataipaleemme alussa koin tämän palvelun suureksi avuksi arjen kokkailuissa. Palvelu on hiljattain uudistunut ja vaikuttaa nyt olevan entistäkin helpommin käytettävä ja paremmin kohderyhmäänsä palveleva.

Lautasella –tapahtuma lupaa tarjota myös runsaan valikoiman erilaisia uutuustuotteita, maistiaisia ja tarjouksia. Itse bongasin jo ainakin Semperin pakettitarjouksen jauhoseoksista ja odotan löytäväni lapsilleni sopivia uusiakin tuotteita.

Huhtikuun 27.-28. päivinä 2018 minut siis löytää Lautasella –tapahtumasta.

Jos sinäkin haluat mukaan, pysy kuulolla! Ensi viikolla arvon blogini Facebook-sivulla kaksi lippua tapahtumaan!

Reply