Lumiukkokeksit

Posted by on joulu 9, 2015 in Jälkiruoat, Joulu, Keksit ja pikkuleivät
No Comments

Meillä on alkanut valmistautuminen viikon päästä olevaan päiväkodin joulujuhlaan. Joulujuhla on kuopuksen ensimmäinen ja äidillä on tippa linssissä jo pelkästä ajatuksestakin. Kuopus kertoo olevansa joulujuhlaesityksessä “pikkuinen tonttu, joka painaa kaksitoista” ja tarvitsevansa tonttulakin sekä harmaat housut. Asu on jo valmiina ja tonttulauluakin harjoitellaan ahkerasti, etenkin silloin kun pitäisi nukkua.

Joulujuhlatunnelmissa leivoimme tänään lumiukkokeksejä. Idean näihin sain Pinterestista ja lapset olivat riemuissaan, koska ovat “ihan kuin tikkareita”.

Kurpitsansiemenjauho lisää näihin kekseihin proteiinia, hyviä rasvahappoja ja ravinteita (mm. rautaa, sinkkiä, magnesiumia). Kurpitsansiemenjauhoa myydään myös valmiina, mutta itse teen sen aina jauhamalla kurpitsansiemeniä blenderissa hienoksi.

Lumiukkojen tikuiksi käyvät esim. tikkaritikut tai varrastikut (varmista, että sopivat uuniin).

Koristelun lumiukoiksi voi tehdä kokonaan eri värisillä sokerikuorrutteilla, mutta meillä oli käytössä Dr Oetkerin valkoinen sokerikuorrute ja erilaiset rakeet sekä koristeet.♥ 2,25 dl kurpitsansiemenjauhoja
♥ 4,5 dl luontaisesti gluteenitonta jauhoseosta (esim. Semper FinMix)
♥ 2,25 dl juoksevaa margariinia
♥ 0,5 dl sokeria
♥ 1 rkl kananmunankorviketta (esim. NoEgg)
♥ 3 rkl vettä
♥ 0,25 tl ksantaania

Mittaa kulhoon margariini, kananmunankorvike, ksantaani ja vesi. Vatkaa sähkövatkaimella pari minuuttia. Lisää sokeri ja jatka vatkaamista toiset pari minuuttia. Kaada joukkoon vähän kerrallaan gluteeniton jauhoseos ja jatka vatkaamista pienellä teholla. Sekoita varovaisesti käsin joukkoon kurpitsansiemenjauho (vatkaimella sekoitettaessa taikinasta tulee vihreää…)

Muotoile taikinasta pellille leivinpaperin päälle suupalan kokoisia palloja. Asettele aina kolme palloa allekkain ja työnnä varovaisesti tikku niiden läpi. Jos pallo murtuu tikkua työntäessä, muotoile vain pallo uudelleen tikun ympärille. Paista 180 asteisessa uunissa 10-15 minuuttia, kunnes keksit alkavat juuri saada hieman väriä. Anna jäähtyä rauhassa ennen koristelua.

Kuorruta keksit valkoisella sokerikuorrutteella ja anna kuivua. Koristele lumiukoiksi haluamallasi tavalla.

Follow

# # # #

Reply