Mansikkakeksit

Posted by on helmi 14, 2016 in Keksit ja pikkuleivät
No Comments

Viime aikoina lapsetkin ovat saaneet herkutella oikein urakalla päiväkodissa, koulussa ja iltapäiväkerhossa. Kuopukselle olen leiponut laskiaispullia päiväkotiin niin Runebergin päiväksi kuin laskiaistiistaiksikin. Ekaluokkalaisemme puolestaan on saanut nauttia iltapäiväkerhonohjaajiensa leipomuksista. En ole aina edes uskoa, miten hyvä onni meillä kävi iltapäiväkerhon kanssa. Kerhon ohjaajat ovat huipputyyppejä, jotka kaiken muun huolenpidon lisäksi leipovat säännöllisesti tytöllemme omat sämpylät, leivät, muffinsit, kakut, pullat ja muut herkut. Välillä saan kesken työpäivän puhelimeeni kuvaviestejä kerhosta juuri uunista tulleista leivonnaisista. Paremmassa paikassa ei ekaluokkalainen voisi iltapäiviään viettää!

Tänään vietetään ystävänpäivää ja sen kunniaksi olemme leiponeet sydämenmuotoisia mansikkakeksejä. Nämä makeat keksit ovat parhaimmillaan leipomista seuraavana päivänä makujen tasaannuttua. Ohjeesta tulee keksejä 12-18 riippuen sydänmuotin koosta.



♥ 2,5 dl luontaisesti gluteenitonta jauhoseosta (esim. Semper FinMix)
♥ 0,5 tl leivinjauhetta
♥ 0,5 tl kanelia (Ceylon)
♥ 0,25 tl suolaa
♥ 1 maustemitallinen ksantaania
♥ muutama rouhaisu vaniljaa myllystä
♥ 1 pieni banaani
♥ 0,5 dl juoksevaa maidotonta margariinia
♥ 0,25 dl sokeria
♥ 2 rkl fariinisokeria
♥ Noin 0,5 dl paistonkestävää mansikkamarmeladia

Sekoita kulhossa keskenään jauhot, leivinjauhe, kaneli, suola, vanilja ja ksantaani. Soseuta tai muussa banaani huolellisesti. Sekoita toisessa kulhossa keskenään soseutettu banaani, juokseva margariini, sokeri ja fariinisokeri. Lisää jauhoseos banaaniseokseen vähän kerrallaan samalla hyvin sekoittaen. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kumoa taikina pöydälle leivinpaperin päälle. Aseta taikinan päälle toinen leivinpaperi ja kauli taikina papereiden välissä noin puolen sentin paksuiseksi levyksi. Ota päällimmäinen leivinpaperi pois ja ota taikinasta muotilla sydämiä. Siirrä sydämet pellille leivinpaperin päälle. Pyörittele ylijääneestä taikinasta ohuehkoa nauhaa ja reunusta sydämet taikinanauhalla. Nipistä nauhaa sormenpäillä sydämen kärjestä ja keskeltä, jotta sydämen muoto säilyy. Lämmitä mansikkamarmeladia hetken aikaa (esim. mikrossa noin 10-15 sekuntia), jotta se muuttuu hieman juoksevammaksi. Laita sydämen keskelle noin teelusikallinen marmeladia ja levitä se varoen koko sydämeen (hyvänä apuna tässä esim. teelusikan varren pää). Paista keksejä uunissa 200 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes ovat saaneet hieman kullanruskeaa väriä. Anna keksien jäähtyä rauhassa. Syö ystävien kanssa ❤️

Annukka
Annukka

Latest posts by Annukka (see all)

# # # # #

Reply