Mini-Pavlovat

Posted by on kesä 21, 2016 in Jälkiruoat, Yleinen
No Comments

Juhannuksen valmistelut ovat kiivaasti käynnissä. Olemme perinteiseen tapaan menossa vanhempieni mökille Loviisan lähistölle juhannuksen viettoon. Myös sisareni perheineen on tulossa mukaan juhlintaan. Lapset odottavat innoissaan yhteisiä leikkejä serkkujen kanssa ja aaton juhannuskokon ihmettelyä merenrannassa. Pakkaamista olen hiljaksiin aloitellut ja leiponut lapsille pullaa seka muffinseja mukaan. Äitini hoitaa mökillä valmistelut viimeisen päälle ja meidän täytyy lähinnä ilmestyä paikalle. Juhannusaaton illallisella syödään aina isäni savustamaa lohta, jonka ympärille rakennetaan muu ateria. Ja jälkiruoaksi on luvassa kaikille sopivia kaikettomia mini-pavlovia.

Marenkipohjat pavloviin voi tehdä hyvissä ajoin valmiiksi ja ottaa mukaan matkaan ilmatiiviissä rasiassa. Kermavaahto on nopea ja helppo vatkata paikanpäällä ja marjat toki parhaimmillaan aivan tuoreina.Marenkipohjat:
♥ 1 kikhernetölkin liemi (itse käytän Go Green)
♥ 1 tl sitruunamehua
♥ 2 dl mansikkatomusokeria

Kaada liemi kikhernetölkistä kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimella kevyeksi vaahdoksi. Lisää sitruunamehu ja jatka vatkaamista kunnes vaahto alkaa näyttää valkuaisvaahdolta. Lisää tomusokeri vähitellen vaahdon joukkoon samalla vatkaten. Jatka vatkaamista vielä viitisen minuuttia, kunnes vaahto on kiiltävää ja siihen muodostuu huippuja. Vaahdon tulee olla niin kiinteää, että se pysyy ylösalaisin käännetyssä kulhossa.

Laita uunipellille leivinpaperi ja öljyä sen pinta kevyesti. Lusikoi vaahto pursotuspussiin ja pursota leivinpaperin päälle haluamasi kokoisia marenkipohjia. Paista marenkeja 100 asteisessa uunissa noin 1,5 tuntia. Jätä marengit tämän jälkeen vielä uuniin jäähtymään ainakin pariksi tunniksi. Säilytä suljetussa rasiassa kuivassa ja viileässä.

Kookoskermavaahto:
♥ 1 tlk kookosmaitoa tai kookoskermaa
♥ Vaniljasokeria

Anna kookosmaito tai -kermatölkin olla jääkaapissa vähintään muutama tunti, mielellään yön yli. Avaa tölkki varoen ja ota kulhoon vain kovettunut osa. Vatkaa vaahdoksi sähkövatkaimella muutaman minuutin ajan. Mausta vaniljasokerilla makusi mukaan.

Kokoa pavlovat pursottamalla kookoskermavaahtoa marenkipohjien päälle ja lisää vielä haluamiasi marjoja. Herkuttele!

# # # # # # #

Reply