Mustikka-melonivartaat

Posted by on kesä 21, 2017 in Jälkiruoat, Välipalat
No Comments

Selvisimme koivun siitepölykaudesta tänä vuonna ilahduttavan helpolla. Esikoisella alkoi oireilu helpottaa jo viime keväänä ja kuopuskin pärjäsi nyt vähemmillä lääkityksillä kuin aikaisempina vuosina. Esikoisella siitepölyoireilu alkoi jo yksivuotiaana. Hän osasi jo tuolloin sanoittaa oireiluaan hokemalle “räkä nenässä, nuha ehkä!” ja valittelemalla hiekkaa silmissä. Lääkityksillä oireet helpottivat siedettäviksi, mutta joka iltaiset suihkuttelut, vaatteiden vaihdot sisälle tultaessa yms. tulivat tutuiksi rutiineiksi siitepölykausina. Pahimpana siitepölykeväänä jouduimme käymään päivystyksessäkin hengityksen vaikeutuessa huomattavasti. Siksi iloitsemmekin nyt lähes oireettomasta siitepölykaudesta!

Lapset lomailevat isänsä kanssa jo kolmatta viikkoa ja viimein huomenna aloitan itsekin kesälomani. Suuntaamme heti vanhempieni mökille Roonesiin juhannuksen viettoon. Loviisasta löytyvät lähimmät isommat ruokakaupat ja niistä löytyykin nykyään laajat valikoimat erikoisruokavaliotuotteita, joten enää ei tarvitse kaikkea lasten ruokia tuoda kotoa asti. Uusi lasten kesäsuosikki on S-ryhmän maahan tuomat Tescon mansikkajäätelötuutit (Vesi, sokeri, maissijauho, kookosöljy, glukoosisiirappi, lupiiniproteiinivalmiste, mansikkasose, maltodekstriini, dekstroosi, mansikkamehutiiviste, vähärasvainen kaakaojauhe, soijalesitiini, E 471, maissitärkkelys, värit, stabilointiaineet, suola, palmuöljy, aromit, happamuudensäätöaineet, vaniljajauhe. Saattaa sisältää pieniä määriä pähkinöitä), joten niitäkin on mökille ostettava mukaan hellepäivien varalle.

Joka päivä jäätelöäkään ei voi edes kesälomalla syödä. Nämä varrastikut ovat helppo ja näyttävä jälkiruoka tai välipala kesäisiin päiviin. Ne voi myös pakata kylmälaukkuun mukaan uimarannalle tai eväsretkelle. Pensasmustikat toimivat vartaissa metsämustikoita paremmin, koska ne eivät värjää tikkua ja ovat kooltaan suurempia. Meloniksi kannattaa valita siemenetön yksilö, jotta kuvioista tulee kauniimpia ja ne pysyvät paremmin tikuissa. Puiset varrastikut ovat parhaita, koska niissä mustikat ja melonit pysyvät paremmin. Metalliset ja muoviset tikut ovat sen verran liukkaampia, että hedelmät saattavat alkaa valua tikussa alaspäin. Valmiit varrastikut säilyvät jääkaapissa noin vuorokauden.


♥ Vesimelonia
♥ Pensasmustikoita

Leikkaa vesimelonista viipaleita ja poista kuoret. Ota vesimelonista pienellä piparimuotilla haluamiasi kuvioita. Pujottele puiseen varrastikkuun vuorotellen mustikoita ja melonikuvioita. Säilytä jääkaapissa ja tarjoile viileänä.

# # # # # # # #

Reply