Ninja-keksit Kaiketonta sydämellä

Ninja-keksit eli kikhernetangot

Posted by on syys 18, 2017 in Keksit ja pikkuleivät, Välipalat
2 Comments

Tähystysreissumme Tampereelle sujui hyvin. Ruokatorvi, vatsalaukku ja suoliston alkupää olivat näyttäneet hyvälle ja nukutus sujui ongelmitta. Koepalatuloksia vielä odottelemme. Reissuun yhdistetty Cars 3 -elokuva, hotelliyö ja Ninjago-legopaketti jättivät kuopuksellekin matkasta hyvän mielen ja muistot.

Tähystyksen yhteydessä pojan nukkuessa otettiin myös runsaasti verikokeita, mm. ravitsemuslabroja ja allergiakokeita. Kaikki ravitsemusarvot olivat rajatusta ruokavaliosta ja valikoivasta syömisestä huolimatta kunnossa. Vaivannäkö ruoanlaitossa on siis kannattanut. Allergiakokeissa samat vanhat arvot olivat edelleen korkealla (mm. maito ja muna), joten kovin pian ei kannattane allergioiden väistymistä odotella.

Vaikka ravitsemuslabrat kuopuksella nyt olivatkin kunnossa, vaatii riittävän proteiinin saannin turvaaminen hänelle aina hieman pohdintaa ja vaivaa. Kuopuseltahan on poissa ruokavaliosta mm. proteiinipitoiset maito, muna, soija ja pähkinät eikä hän syö mielellään lihaa, kalaa tai kanaa, joten proteiinit jäävät helposti niukoiksi. Yritänkin siis jatkuvasti keksiä uusia ruokia ja leivonnaisia, joihin saisin ujutettua protskuja kuopuksellekin maistuvaan muotoon.

Nämä kikhernemassasta paistetut tangot ovat uusin onnistunut leipomukseni. Meillä nämä tunnetaan nimellä Ninja-keksit. Kuopus on vannoutunut Lego Ninjagon fani ja syömällä näitä keksejä hän uskoo tulevansa yhtä voimakkaaksi kuin ihailemansa ninjat. Ja oikeilla jäljillä toki onkin, sillä proteiinia näissä on ilahduttavan paljon.

Vinkki! Kikhernetölkistä ylijäävä liemi kannattaa ottaa talteen ja tehdä siitä esimerkiksi marenkeja, juustokakkutäytettä tai jäätelöä (Kaiketon, sivu 169). Se säilyy mainiosti jääkaapissa ilmatiiviissä rasiassa sellaisenaan muutaman päivän.


♥ 1 tlk kikherneitä
♥ 1 valkosipulinkynsi
♥ 1 tl sitruunamehua
♥ 3 rkl öljyä
♥ 0,5 dl gluteenitonta jauhoseosta (esim. FinMix)
♥ 1 tl paprikajauhetta
♥ Suolaa
♥ Mustapippuria

Valuta ja huuhtele kikherneet. Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen. Jauha tasaiseksi, pehmeäksi massaksi. Lusikoi massa pursotinpussiin ja pursota haluamasi pituisia tankoja leivinpaperoidulle uunipellille. Paista 200 asteisessa uunissa 15 minuuttia. Sammuta uuni ja anna tankojen olla uunissa jälkilämmössä vielä 10-20 minuuttia. Anna tankojen jäähtyä rauhassa. Säilytä ilmatiiviissä rasiassa.

# # # # # #

2 thoughts

  1. Hanna-mari

    30.10.2017

    Voikohan nämäkin jauhot korvata muilla jauhoilla?:)

    Vastaa

    1. Hyvin voi korvata!

      Vastaa

Reply