Omenapuuro

Posted by on helmi 8, 2017 in Puurot, Välipalat
No Comments

Juhlahumusta on taas palattu tavalliseen arkeen ja omalla tavallaan se onkin tervetullutta. Jännitystä aiheuttaa lähinnä omaishoidon tuen päätösten odottelu. Olen aiemmin ollut kummankin lapseni omaishoitaja, mutta kaupungin uudistettua tuen kriteereitä ja vähennettyä maksuluokkia näyttää nyt siltä, ettemme enää ole tukeen oikeutettuja. Uusin kriteerein pitkäaikaissairaiden lasten perheet jäävät heikkoon asemaan. Jos lapsi on itse kävelevä, näkevä ja kuuleva, eivät pisteet riitä tukeen, vaikka lapsen hoitoisuus muuten olisikin ympärivuorokautista ja vaativaa. Meidänkin kohdallamme omaishoidon sosiaaliohjaaja totesi, että lastemme sairaudet ja diagnoosit ovat ennallaan ja jopa lisääntyneet viime tarkistukseen nähden ja suhteessa heidän hoitoisuutensa on kasvanut iän lisääntyessä, mutta tosiaan uusien kriteereiden mukaan oikeutta tukeen ei enää ole.

Hienojen lausuntojen mukaan niille, joilta tuki nyt lopetetaan, tarjotaan muita tukimuotoja. Mietityttää kyllä, mitähän ne meidänkin tapauksessamme voisivat olla? Omaishoidon tuki on mahdollistanut minulle osa-aikaisen työnteon, joka puolestaan on mahdollistanut arkemme sujumisen lastemme vaikeuksista ja hoitoisuudesta huolimatta. Vielä en päätöstä ole kirjallisena saanut, joten pienen pientä toivonkipinää edelleen elättelen, että jotain inhimillisyyttä päätöksen tekijöiltä kuitenkin löytyisi. Olipa päätös myönteinen tai kielteinen, meidän arkemme jatkuu ennallaan. Lapset kun eivät valitettavasti virkamiesten päätöksellä parane. Päätöksiä odotellessa yritän olla ajattelematta asiaa mahdollisimman vähän.

Esikoinen on viime päivinä tuskaillut sen tosiasian kanssa, että heillä kenellä ei ruokavaliorajoituksia ole, on paljon suuremmat valikoimat valita kaupasta erilaisia leipiä, puuroja, ruokia ja herkkuja. Tätä tuskaa helpottaakseni yritin taas kehitellä ja keksiä uusia vaihtoehtoja meidän valikoimiimme. Tämä omenainen vispipuuro riisijauhoista pääsi ehdottomasti jatkoon. Helppo, nopea ja herkullinen välipala tai miksei vaikka jälkkärikin. Jälkiruokana voisi ohessa tarjota vaikka kookoskermavaahtoa vaniljasokerilla maustettuna.


♥ 1 l omenamehua (mieluiten tuorepuristettua)
♥ 1,5 dl karkeaa riisijauhoa
♥ 0,5 tl suolaa
muutama rouhaisu vaniljaa myllystä tai 1 tl vaniljasokeria

Mittaa kattilaan omenamehu sekä riisijauho. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan samalla sekoittaen. Kiehahtamisen jälkeen vähennä hellan lämpöä ja anna porista hiljaksiin kymmenen minuuttia. Mausta suolalla ja vaniljalla. Anna puuron jäähtyä rauhassa. Vatkaa puuro sähkövatkaimella kuohkeaksi. Halutessasi voit tarjoilla puuron kanelin ja sokerin tai höyrytettyjen omenakuutioiden kera, mutta oikein hyvää ihan sellaisenaankin 🙂


Pienet Sydämellä ♥ Lasten toimintaterapeutin palvelut [Allergianeuvonta] [Refluksineuvonta] [Aistisäätelyhäiriöt] [Imetys- ja syömisvaikeudet] [Lapsen kehityksen tukeminen] [Vyöhyketerapeuttinen vauvahieronta]

# # # # #

Reply