Perunaskonssit

Posted by on loka 6, 2016 in Leivät ja sämpylät
No Comments

Viime viikot ovat olleet täynnä ohjelmaa ja tuntuu, etten ole kunnolla ehtinyt pysähtyä missään välissä. Viikonloputkin ovat menneet kursseilla ja koulutuksissa (mm. iki-ihanan vyöhyketerapeuttisen vauvahieronnan parissa) tai muissa riennoissa. Pakastinkin on nyt päässyt tyhjentymään kaikettomista sämpylöistä, pullista ja muffinseista, vaikka niitä siellä yleensä aina on. Tänään vapaapäivän kunniaksi siis luvassa pakastimen täyttöä leipomalla.

Aloitin leipomispäivän käymällä läpi kuiva-ainekaapin ja sieltä käsiini osui paketillinen perunasuurimoita. En aiemmin ole niitä leipoessa pahemmin käyttänyt, koska olemme vältelleet perunaakin suuremmissa määrissä. Muistin nähneeni jossain ohjeen skonsseista, joihin perunasuurimoita käytettiin ja päätin lähteä kokeilemaan niitä. Näiden skonssien alkuperäinen ohje onkin siis Finnamylin esitteestä “Herkkujen helmet”. Hieman jouduin taas ohjetta muokkailemaan saadakseni siitä meille sopivan kaikettoman, mutta lopputulos on herkullinen.♥ 2,5 dl riisimaitoa tai -kermaa
♥ 2,5 dl perunasuurumoita
♥ 2 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta (esim. Semper FinMix)
♥ 3 tl leivinjauhetta
♥ 0,5 tl ksantaania
♥ 3 tl sokeria
♥ 1 tl suolaa
♥ 0,5 dl juoksevaa margariinia

Sekoita kulhossa riisimaito tai -kerma sekä perunasuurimot. Anna turvota rauhassa puolisen tuntia. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sitten perunaseoksen joukkoon. Lisää vielä viimeiseksi juokseva margariini ja sekoita kaikki tasaiseksi taikinaksi. Muotoile taikinasta paksuhko tanko ja jaa se sitten veitsellä leikaten 8 yhtäsuureen palaan. Asettele palat uunipellin päälle leivinpaperille. Halutessasi voit vielä hieman muotoilla paloja pellillä. Paista 225 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä ja tarjoile vielä hieman lämpiminä esimerkiksi hillon tai marmeladin kanssa.

# # # # #

Reply