Piparminttufudge

Piparminttufudge

Posted by on joulu 23, 2018 in Jälkiruoat, Joulu, Keksit ja pikkuleivät, Yleinen
No Comments

Yksi yö jouluun! Jouluvalmistelut alkavat olla loppusuoralla. Eilen toimme joulukuusen sisään ja lapset saivatkoristella sen.

Joululeivonnaiset on jo leivottu ja jouluaaton bataattilaatikko on valmiina pakastimessa odottamassa. Kuopus on tehnyt pihalle lumilyhtyjä ja sisällä joulukoristeet sekä tuikut ovat löytäneet paikkansa.

Eilen innostuin vielä tekemään näitä piparminttufudgeja ylimääräisistä karkkikepeistä inspiroituneena.

Tällä ohjeella fudgeja tulee noin 15 x 10 cm kokoiseen vuokaan, mutta fudget ovat sen verran tuhteja ja täyteläisiä, että siitäkin riittää monelle herkuteltavaa.

Piparminttuaromin voi ohjeesta jättää halutessaan kokonaan pois. Samoin tomusokerin määrää voi vähentää tai jättää sen pois (lasten makuun parempia tuli sokerilla).

Ihanaa joulua kaikille!



♥ 1 tlk kookosmaitoa (ei kevyt)
♥ 150 g tummaasuklaata
♥ 0,5 dl tomusokeria
♥ piparminttuaromia
♥ 1-2 piparminttukarkkikeppiä

Anna kookosmaitotölkin olla jääkaapissa yön yli. Lusikoi tölkistä pieneen kattilaan kookosmaidon kovettunut osa (nestemäisen osan voit säästää esim. smoothien nesteeksi).

Kuumenna kookosmaito miedolla lämmöllä (älä anna kiehua) ja sekoita mukaan tomusokeri. Paloittele joukkoon suklaa ja sekoittele kunnes suklaa on sulanut. Lisää halutessasi makusi mukaan piparminttuaromia 2 tippaa – 0,5 teelusikallista.

Vuoraa pieni neliön/suorakaiteen muotoinen vuoka leivinpaperilla ja kaada fudgemassa vuokaan tasaisesti. Anna jähmettyä rauhassa jääkaapissa useamman tunnin ajan.

Irrota fudge vuoasta leivinpaperin avulla ja leikkaa terävällä veitsellä haluamasi kokoisiksi kuutioiksi. Murskaa karkkikepit muovipussin sisällä ja ripottele karkkimurut fudgejen pinnalle.

Säilytä ilmatiiviisti jääkaapissa.

# # # # #

Reply