Porkkana-papu-vohvelit Kaiketonta sydämellä

Porkkana-papuvohvelit

Posted by on loka 23, 2017 in Yleinen
2 Comments

Syysloma sujahti ohi ja paluu arkeen tapahtui vauhdilla. Kuopuksella on tällä viikolla päiväkodissa luvassa taidetunti, teatteriretki, joogaa ja kurpitsajuhla. Esikoisella liikuntaa kolmena päivänä, synttäreiden suunnittelua ja viikonlopulle yökyläilyä. Meillä aikuisilla puolestaan on ylimääräinen yhtiökokous, harrastuksia, ystävien nelikymppiset ja sunnuntain huipentumana Kaiketon on Kirjamessuilla sekä Viini ja Ruoka -tapahtumassa.

Helsingin messukeskuksessa on siis viikon lopulla torstaista sunnuntaihin 26.-29.10.2017 Kirjamessut ja samaan aikaan myös Viini ja Ruoka -tapahtuma. Kaiketon -keittokirja on esillä sunnuntaina tapahtuman näytöskeittiössä. Minä ja kirjan toinen tekijä Kati-Annika olemme klo 13.30-14.30 Teresa Välimäen haastateltavina sekä kokkailemassa keittiössä kaiketonta. Tervetuloa katsomaan, tervehtimään ja maistelemaan kaikettomia herkkuja!

Hektinen viikko vaatii kunnon eväät. Äitinä tavoitteenani on yrittää jatkuvasti keksiä keinoja lisätä kasviksia sekä proteiinia lasten rajoitettuun ruokavalioon. Nämä vohvelit ovatkin siksi yksi sekä minun että lasten suosikeista. Omaa sydäntäni lämmittää vohveleiden sokerittomuus sekä papujen tuoma proteiini ja mahdollisuus upottaa taikinaan kasviksia (tällä kertaa porkkanaa). Lasten mielestä vohvelit ovat vain yksinkertaisesti hyviä ja he tuntuvat voivan syödä näitä määrättömästi.

Näiden vohveleidenkin ohje on muokattavissa ja voit vaihtaa nesteen ja jauhot itsellesi sopiviin, mikäli riisi ei ole käytössä. Halutessasi voit lisätä taikinaan myös hieman vaniljaa tai kanelia.♥ 1 raastettu porkkana
♥ 1 tlk suuria valkoisia papuja
♥ 0,5 banaania
♥ 1 dl riisimaitoa
♥ 0,5 dl kookosöljyä tai maidotonta margariinia sulatettuna
♥ 2 dl riisijauhoja
♥ ripaus suolaa

Valuta ja huuhtele pavut. Laita pavut, raastettu porkkana, paloiteltu banaani ja riisimaito tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen ja jauha tasaiseksi tahnaksi. Kaada tahna kulhoon ja lisää loput ainekset. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Paista vohveliraudalla kookosöljyn avulla vohveleita. Anna valmiiden vohveleiden jäähtyä hetki. Vohveleiden pinta rapeutuu jäähtyessään. Tarjoile haluamiesi lisukkeiden kera.# # # # # # #

2 thoughts

 1. Marjo

  24.10.2017

  Ihanan kuuloisia! Meillä ei ole vohvelirautaa.. oletko testannut toimiiko tällä reseptillä esim jos tekisi pannulla lettuja tai uunissa pannarin tyyliin?

  Vastaa

  1. Hei! Pannulla paistamalla ainakin onnistuu pienet lettuset 🙂

   Vastaa

Reply