Raparperimuffinsit

Posted by on touko 24, 2016 in Kakut ja piirakat, Reseptit - leivonnaiset
No Comments

Kaikettomassa keittiössä on viime aikoina ollut hiljaisempaa, sillä onnistuin satuttamaan ranteeni. Yhdellä kädellä kokkaaminen onkin hivenen haastavampaa kuin ensi alkuun ajattelisi. Onneksi innokkaita apulaisia löytyy ja olen voinut toimia lähinnä työnjohtajana.

Appivanhempien siirtolapuutarhalla raparperit rehottavat jo upeasti. Olen aina pitänyt raparperista ja lapsuudesta mieleen on jäänyt äidin tekemä raparperikiisseli kermavaahdolla. Meidän lapsillemme raparperi ei kiisselinä maistu, mutta nämä muffinsit kyllä katoavat nopeasti parempiin suihin.

Tällä kertaa tein muffinsit syötäviin vohvelivuokiin (Dr.Oetker). Vuoat ovat ehkä hieman yllättäenkin hyvin kaikettomat. Valmistusaineet ovat maissi-, peruna- ja riisitärkkelys sekä punajuuri-mustaporkkanatiiviste ja rypsiöljy. Vuoat kestävät normaalin paistolämpötilan ja pitävät hyvin muotonsa. Paistoaikaan saa tosin lisätä pari minuuttia enemmän kuin paperivuoissa. Ja sen huomasin, että taikinan kanssa saa varoa, ettei sitä jää vahingossa vuoan reunaan ruskistumaan rumasti uunissa.



♥ 2 dl riisimaitoa
♥ 1,5 dl sokeria
♥ 2,5 dl luontaisesti gluteenitonta hienoa jauhoseosta (esim. Semper FinMix)
♥ 1 dl perunajauhoja
♥ 1 dl perunakuitua (Pofiber)
♥ 0,5 dl kookoshiutaleita
♥ 2 tl leivinjauhetta
♥ 1 dl juoksevaa margariinia (maidoton, soijaton)
♥ 1-2 dl raparperia kuorittuna ja pieneksi pilkottuna

♥ 125 g maidotonta margariinia
♥ 4 dl mansikkatomusokeria
♥ 1 rkl vettä

Sekoita kulhossa riisimaito ja sokeri. Sekoita toisessa kulhossa loput kuivat aineet keskenään. Lisää ne riisimaidon joukkoon ja kaada mukaan myös margariini. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Lisää joukkoon lopuksi pieneksi pilkotut raparperit ja sekoita taikinaa nostellen. Annostele taikina muffinsivuokiin ja paista 200 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Muffinseja tulee noin 12 kpl ja ne ovat parhaimmillaan samana päivänä. Muffinsit sopivat mainiosti pakastettavaksi.

Anna muffinsien jäähtyä rauhassa ennen kuorruttamista. Pehmennä margariini vatkaamalla sitä sähkövatkaimella kulhossa. Lisää tomusokeri vähän kerrallaan samalla voimakkaasti vatkaten. Lopuksi lisää joukkoon vesi ja vatkaa vielä hetki. Mikäli kuorrute on liian jämäkkää pursotettavaksi, voit lämmittää sitä pienen hetken mikrossa. Lusikoi kuorrute pursotuspussiin ja kuorruta muffinsit. Lopuksi ripottele päälle haluamiasi nonparelleja tai koristele esim. syötävillä kukilla. Kuorrutetut muffinsit tulee säilyttää jääkaapissa.

# # # # #

Reply