Rapeat kikhernekeksit

Posted by on elo 30, 2015 in Välipalat, Yleinen
One Comment

Istuimme iltaa ystäväperheen kanssa ja halusin jotain pientä suolaista myös meidän lapsillemme. Kaupan gluteenittomista suola- ja voileipäkekseistä eivät yhdetkään sopineet, joten aloin etsiskellä meille sopivaksi muokattavissa olevaa ohjetta. Kikhernejauhot olivat itselleni uusi tuttavuus, mutta näiden keksien myötä tulevat varmasti keittiössämme myös laajempaan käyttöön. Itseäni ilahduttaa jälleen näidenkin jauhojen proteiinipitoisuus.

Esikoiseni toiveesta kokeilimme kekseihin erilaisia mausteita. Teimme kolmea eri versiota: maustamattomia, valkosipulisia ja paprikajauheella maustettuja. Meidän perheemme suosikiksi nousivat valkosipuliset keksit.



♥ 1,2 dl kikherne- eli gramjauhoa
♥ 2 rkl ravintohiivahiutaleita
♥ 1/4 tl leivinjauhetta
♥ 1/4 tl suolaa
♥ 1/8 tl kurkumaa
♥ 1 tl oliiviöljyä
♥ 2-4 rkl vettä

Sekoita kulhossa kuivat aineet keskenään. Lisää öljy samalla sekoittaen ja tämän jälkeen vesi yksi lusikallinen kerrallaan kunnes taikinasta tulee yhtenäinen, kiinteähkö pallo. Kääri taikinapallo tuorekelmuun ja anna levätä kymmenisen minuuttia. Jaa taikina kahtia. Kauli toinen puolisko kikhernejauhoilla kevyesti jauhotetulla alustalla n. 0,5 cm paksuksi levyksi ja ota muotilla kuvioita. Tee samoin lopulle taikinalla. Siirrä keksit leivinpaperin päälle uunipellille ja pistele niihin kevyesti haarukalla reikiä. Paista uunissa 180 asteessa 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä pellillä. Jäähtyessään kekseistä tulee rapeita.

Halutessasi voit maustaa keksejä ennen paistamista ripottelemalle niiden pinnalle yrttejä, siemeniä tai mausteita.

Tykkää Kaiketonta ❤️ Facebookissa
Seuraa Kaiketonta ❤️ Twitterissa

One thought

  1. […] sopivia pikkusyötäviäkin pitää jo alkaa pohtia. Glögin kanssa maistuvat hyvin mm. suolaiset kikhernekeksit, mutta jotain makeaakin tekisi aina […]

    Vastaa

Reply