Rieskat

Posted by on loka 6, 2015 in Leivät ja sämpylät, Tuotelöydöt, Yleinen
No Comments

Työelämään paluun kunniaksi vietin viime sunnuntain keittiössä. Suunnittelin tekeväni jääkaapin ja pakastimen täyteen, jotta viikolla voisi töiden jälkeen vain lämmittää valmista. Parin päivän kokemus oli jo ehtinyt kertoa, että lapset olivat todella nälkäisiä kotiuduttuamme työ-/koulu-/tarhapäivän jälkeen eivätkä millään olisi malttaneet odotella ruoan valmistumista.

Sunnuntaina valmistin siis valmiiksi kaksi lämmintä ruokaa (kreikkalaista kanaa ja kurpitsakeittoa), leivoin rieskoja ja tutustuin ensi kertaa kikherneliemen mahdollisuuksiin tekemällä vegaanisia marenkeja. Lopputulokset olivat onnistuneita eikä viikolle kovin paljoa jäänyt syömistä.

Rieskat on tehty Semperin ohjetta mukailemalla. Välillä olemme ostaneet kaupan pakastekaapista valmista riisi-perunarieskaa, mutta siinä koostumus ei mielestäni ole aivan kohdillaan. Tällä ohjeella rieskoista tulee aivan kuin aitoa lapinrieskaa. Porkkanasose antaa rieskoille hieman väriä sekä lisämakua. Parhaimmillaan nämäkin ovat uunituoreena, joten ylijääneet kannattaa pakastaa ja sulattaa aina vain kerralla syötävä määrä leivänpaahtimessa.

Rieskan päällä maistuu uusi tuotelöytömme, Violifen kasviperäinen “juusto”. Juustoa korvaavat tuotteet ovat aiemmin olleet meille vähissä soijan ja pähkinöiden sopimattomuuden vuoksi, mutta Violifen tuotteet ovat kookospohjaisia. Hieman yllättäen ainakin näissä Violifen juustoviipaleissa myös maku ja koostumus ovat melko juustomaiset! Joskus on testattava myös heidän pizzajuustonsa sekä tuorejuustotyyppiset levitteet.♥ 50 g maidotonta margariinia
♥ 3 dl vettä
♥ 0,5 dl perunakuitua (Pofiber)
♥ 25 g hiivaa
♥ 1-2 dl porkkanasosetta (tai muuta juuressosetta)
♥ 1,5 tl suolaa
♥ 7-8 dl luontaisesti gluteenitonta jauhoseosta (esim. Semperin Grov Mix)

Sulata rasva, lisää vesi ja perunakuitu. Anna seoksen jäähtyä kädenlämpöiseksi ja liuota sitten joukkoon hiiva. Sekoita joukkoon muut ainekset. Porkkanasoseen ja jauhojen tarkka määrä riippuu soseen paksuudesta. Anna taikinan nousta liinalla peitettynä puolisen tuntia.

Jaa taikina 16 osaan ja muotoile ne käsin pieniksi, litteiksi rieskoiksi. Taikina on helposti käsiteltävää. Siirrä rieskat leivinpaperin päälle uunipellille ja pistele niihin haarukalla reikiä. Paista uunissa 225 asteessa 7-9 minuuttia kauniin värisiksi.

# # # # # #

Reply