Resepti kaikettomaan riisifruttiin

Riisifrutti

Posted by on tammi 23, 2018 in Jälkiruoat, Välipalat
No Comments

Vuodenvaihde toi blogiin teknisiä ongelmia, joiden vuoksi uusia postauksia ei hetkeen ole tullut, pahoitteluni siitä! Nyt pulmat on kuitenkin selätetty ja kaikettomia herkkuja alkaa taas syntyä entiseen tahtiin.

Paluu arkeen on sujunut sutjakkaasti ja joululoma on enää vain muisto. Lunta ja pakkasta saatiin viimein tänne rannikollekin ja lapset ovat iloinneet pulkkamäistä. Harmillisesti esikoinen onnistui kuitenkin nyrjäyttämään jäisellä kalliolla nilkkansa ja nyt on muutama päivä vietetty hänen kanssaan aikaa vain kotosalla.

Kotona ollessa on ollut ihanasti aikaa hääräillä keittiössä. Olemme leiponeet kuopuksen tuleville synttärijuhlille tarjottavia (tulossa mm. Ninjago-muffinseja ja sitruunapikkuleipiä lakukreemitäytteellä) ja panostaneet välipaloihin. Eilen teimme iltapalaksi pitkästä aikaa porkka-papuvohveleita ja tänään innostuimme keittelemään vielä kerran riisipuuroa, josta teimme riisifruttia.

Riisifrutti on tällä hetkellä esikoisen suurin herkku ja hän toivookin sitä aina, kun saa valita jälkiruoan tai herkkuvälipalan. Vaihtelua saa erilaisilla tuorehilloilla ja marjoilla. Meillä suosikkeja ovat mansikat ja vadelmat tai vauvojen mangosose.


Riisipuuro

♥ 2 dl puuroriisiä
♥ 1 l vettä
♥ 2 dl kookos- tai kaurakermaa
♥ suolaa maun mukaan
♥ 1 rkl maidotonta margariinia tms.

Mittaa kattilaan 2 dl vettä ja kiehauta. Lisää riisit kiehuvaan veteen ja sekoita. Anna kiehua hetki ennen lopun veden lisäämistä. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 40-50 minuuttia välillä sekoittaen.

Lisää puuroon kookos- tai kaurakerma, sekoita ja anna vielä kiehahtaa. Mausta puuro suolalla ja sekoita joukkoon margariini. Anna puuron jäähtyä rauhassa.

Kookoskermavaahto

♥ 1-2 tlk kookosmaitoa
♥ vaniljasokeria

Anna kookosmaitopurkkien olla jääkaapissa yön yli tai vähintään pari tuntia. Avaa purkit varovasti ja lusikoi kulhoon vain kookosmaidolla jähmettynyt osa (nestemäisen osan voit säästää käytettäväksi myöhemmin esim. smoothieiden nesteenä). Vatkaa jähmettynyt kookosmaito vaahdoksi sähkövatkaimella ja mausta vaniljasokerilla.

Riisifrutti 

Sekoita kookoskermavaahto varovaisesti jäähtyneen riisipuuron joukkoon. Annostele tarjoilukulhoihin ja lisää päälle esim. marjoja, tuorehilloa tai hedelmäsosetta. Säilytä jääkaapissa, jos ette syö kerralla kaikkea. Riisifrutti pysyy hyvänä jääkaapissa ilmatiiviisti suojattuna ainakin pari päivää.

Annukka
Annukka

Latest posts by Annukka (see all)

Reply