Riisimurosuklaat

Posted by on joulu 14, 2015 in Jälkiruoat, Joulu
No Comments

Viimeinen arkiviikko ennen joulua on alkanut. Ekaluokkalaisella on koko viikon poikkeuslukujärjestys ja kuopuksella päiväkodissa päivittäin tiukkaa tonttutreeniä. Töissä joulun lähestymistä ei vielä oikein huomaa, mutta kotona riittää puuhaa jouluvalmisteluissa. Jouluvaloja on viritelty valaisemaan pimeyttä ja ensimmäiset tontut otettu esille. Joulupukille on kirjoitettu kirjeet ja joulukalenterissakin on jo yli puolet luukuista avattu. Joulukortit saimme postiin vasta tänään, viime tingassa. Jouluverhot ja -lakanat on kuitenkin jo vaihdettu hyvissä ajoin paikoilleen. (Oi kyllä, meiltä löytyy jouluverhot keittiöön ja lastenhuoneeseen sekä joululakanat kaikille!)

Jouluherkkujen valmistaminenkin on toki aloitettu. Tänään teimme riisimurosuklaita. Rasvana käytimme kookosöljyä ja valkoisen sokerin sijaan makeutimme suklaat luontaisesti vaahterasiirapilla. Ruokakauppojen riisimuroissa on ohramallasta, mutta esim. Punnitse & Säästä -myymälöistä saa puffattua riisiä, johon ei ole lisätty mitään. Riisimurojen tilalla voi toki käyttää myös muita muroja tai esim. kvinoapopseja. Me teimme suklaat silikoniseen tähtimuottiin, mutta massan voi myös levittää leivinpaperin päälle vuokaan ja jähmettymisen jälkeen leikata patukoiksi. Suklaat ovat niin herkullisia, ettei kukaan taida uskoa kaikettomiksi!♥ 0,5 dl kookosöljyä
♥ 0,5 dl kaakaojauhetta (tummaa, maidoton ja soijaton)
♥ 2 rkl vaahterasiirappia
♥ 1 dl riisimuroja/puffattua riisiä
♥ ripaus hienoa merisuolaa
♥ muutama rouhaisu vaniljaa myllystä

Sulata kookosöljy juoksevaksi miedolla lämmöllä pienessä kattilassa. Lisää joukkoon kaakaojauhe sekä vaahterasiirappi. Sekoita tasaiseksi ja ota pois liedeltä. Lisää mausteet. Mittaa joukkoon riisimurot ja sekoita hyvin niin, että murot peittyvät joka puolelta suklaaseen. Annostele suklaamassa silikoniseen suklaamuottiin. Laita jääkaappiin jähmettymään (noin 15 minuuttia riittää). Säilytä jääkaapissa.

# # # # # #

Reply