Ruokakuvauksissa

Posted by on kesä 13, 2016 in Yleinen
No Comments

Viime viikolla oli jälleen tulevan kaikettoman keittokirjan kuvauspäivä. On ollut todella mielenkiintoista päästä kirjaprojektin myötä osallistumaan ruokakuvauksiin ja seuraamaan ruokavalokuvaajaa työssään. Kirjamme valokuvista vastaa Kim Öhman ja kuvaukset suoritetaan hänen studiollaan.

Ennen kuvauksia on tietenkin valittava kullekin kuvauspäivälle tulevat leivonnaiset ja muut kokkailtavat. Sitten pitäisikin löytää aika ja rauha tehdä kuvattavat niin pitkälle valmiiksi kuin mahdollista. Kuvattavien leivonnaisten ja herkkujen tulee olla mahdollisimman tuoreen, raikkaan ja houkuttelevan näköisiä, joten usein viimeistelyt (esim. kuorrutukset, koristelut tai uunissa paistaminen) tehdään vasta studiolla. Oman haasteensa tuo kuvattavien herkkujen kuljettaminen studiolle. Ilman autoa kahdella bussilla kulkiessa saa miettiä tarkkaan kuinka herkut pakkaa ja miten ne saa mahdollisimman varoen kuljetettua perille ilman, että ottaisivat pahemmin osumaa bussin poukkoilevassa kyydissä.

Studiolla kuvattavat herkut viimeistellään valmiiksi ja sen jälkeen päästetään valokuvaaja Kim vauhtiin. On lumoavaa katsella ammattilaista työssään. Kuvaan mietitään ensin tausta ja valaistus, jonka jälkeen lähdetään rakentamaan kuvaa osa kerrallaan. Kun homman osaa, yllättävän pienillä nikseillä (esim. sumuttamalla marjojen päälle vettä) kuviin saa lisää elävyyttä ja raikkautta. Yhdellä kerralla saadaan yleensä kuvattua 6-9 annosta.

Seuraava kuvauspäivä onkin jo taas loppuviikosta ja kuvauslistan suunnittelu on käynnissä ?

Reply