Suklaa-aurinkovoicookiesit

Posted by on loka 25, 2015 in Keksit ja pikkuleivät, Yleinen
No Comments

Syyslomalla alkanut sairastelukierre on pitänyt meitä otteessaan. Kuopuksen aloittama kierros eteni esikoisen kautta minuun, joten olemme olleet lähinnä kotona ja on taas ollut hyvää aikaa leipoa.

Esikoisen 7-vuotissynttärit ovat tulossa marraskuun alussa, joten intouduimme jo kokeilemaan ja kehittelemään sopivia juhlatarjottavia. Kaverisynttärit on luvattu tänä vuonna järjestää HopLopissa, mutta perinteiset juhlat mummeille, kummeille, serkuille ja muille sukulaisille järjestämme kotonamme. Lapset ovat aina saaneet toivoa, millaisen kakun haluavat ja parhaani mukaan olen yrittänyt toiveet täyttää. Aiempina vuosina kakkuja on ollut ainakin Angry Birds-, Pingu-, avaruusolio-, leppäkerttu- ja paloautoteemalla. Tänä vuonna toiveena on smurffikakku, joka tulee olemaan juhlatarjoiluiden suurin haaste, mutta aloitimme kokeilut hieman helpommasta päästä 🙂

Nämä cookiesit ovat todella herkullisia ja houkuttelevan näköisiä. Näistä todellakin jää vain murusia jäljelle! Aurinkovoin tuoma pähkinäisyys sopii tummansuklaan kanssa loistavasti yhteen ja koostumuskin on juuri oikea, pinnalta rapea ja keskeltä tahmean sitkeä. Aurinkovoin tilalla voi käyttää myös maapähkinävoita, mikäli pähkinät sopivat. Valmiit cookiesit kannattaa säilyttää suljettavaksi rasiassa jääkaapissa.



suklaacookie-300x200


♥ 3 dl luontaisesti gluteenitonta jauhoseosta (esim. Semper FinMix)
♥ 1,75 dl sokeria
♥ 0,5 tl ruokasoodaa
1 dl aurinkovoita
♥ 0,5 dl öljyä
♥ 0,5 dl vettä
♥ muutama rouhaisu vaniljaa myllystä
♥ 1 dl tummasuklaahippuja (esim. Pirkka)
♥ 1 rkl pellavansiemenrouhetta + 2 rkl vettä

Sekoita pellavansiemenrouhe ja 2 rkl vettä yhteen pienessä kipossa ja anna seistä viitisen minuuttia. Sekoita sitten kaikki ainekset keskenään kulhossa tasaiseksi massaksi. Pyörittele palloiksi ja asettele leivinpaperille pellin päälle. Jätä riittävästi väliä, jotta cookiesit mahtuvat leviämään. Painele pallot hieman littanammiksi ja paista uunissa 200 asteessa noin 8-10 minuuttia. Taikinasta tulee 2-3 pellillistä. Anna cookiesien jäähtyä kunnolla ennen pelliltä siirtämistä.

Annukka
Annukka

Latest posts by Annukka (see all)

# # # # #

Reply