Suklaajoulukalenteri

Posted by on marras 29, 2015 in Joulu, Tuotelöydöt, Yleinen
3 Comments

Syksy on edennyt hurjaa vauhtia ja ylihuomenna on jo joulukuu! Ensimmäiset joulukalenterit ilmestyivät kauppoihin pari kuukautta sitten, joten niitä on ehditty meillä pohtia jo useampaan otteeseen. Lapset toivoivat itselleen tänä vuonna suklaajoulukalentereita. Ilahduttavasti nykyään löytyy markkinoilta kolme erilaista maidotonta, pähkinätöntä ja gluteenitonta suklaajoulukalenteria. Riisimaitosuklaakalentereita valmistavat Plamil, MooFree ja Dammenberg. Dammenbergin suklaa sisältää soijalesitiiniä, mutta kahdessa muussa kalenterissa suklaan lesitiini on auringonkukasta. Näitä kaikettomia suklaajoulukalentereita myy pääkaupunkiseudulla ainakin Ruohonjuuri, Ekolo ja mm. Kampin K-supermarket. Myös useammasta nettikaupasta saa näitä tilattua.

Meillä pulmaksi tuli se, että lapset olivat jo lähikaupassa nähneet tavallisia suklaajoulukalentereita. Esikoinen oli iskenyt silmänsä Kätyrit-kalenteriin ja kuopus haaveili Cars-kalenterista. Heille oli tärkeää päästä itse valitsemaan kalenterinsa useasta vaihtoehdosta muiden lasten tapaan. Lapset saivatkin siis valita lähikaupasta mieleisensä suklaakalenterit ja lupasin vaihtaa niihin heille sopivat suklaat.

Täyttäessään suklaakalenterin itse, voi siihen ostaa mieleistään suklaata tai vaikka useampaa erilaista eri päiville. Itse ostin levyn riisimaitosuklaata, valkoista riisimaitosuklaata sekä tummasuklaahippuja (maidoton, soijaton). Valkosuklaa jäi lopulta käyttämättä tähän, sillä riisimaito- ja tummasuklaa riittivätkin hyvin täyttämään kaksi kalenteria.

Suklaiden vaihto kalenteriin on helppoa. Avaa kalenterin pahvikuori varovaisesti toisesta päästä (terävä veitsi on hyvä apuväline) ja irroita sisällä oleva muovinen suklaamuotti (se on yleensä liimattu keskeltä muutamasta kohdasta kuoreen kiinni). Ota suklaat muotista talteen muille syöjille ja tiskaa muotti huolella. Kuivaa puhdas muotti tarkasti. Sulata sopivaa suklaata ja valuta muottiin. Anna jäähtyä ja jähmettyä rauhassa. Sujauta muotti suklaineen takaisin kalenterin pahvikuoreen ja kiinnitä tarvittaessa kohdilleen (tarkista, että suklaat osuvat luukkujen kohdille) vaikka parilla teipin palasella. Liimaa tai teippaa kuori uudelleen kiinni ja kalenteri on valmis pienille joulunodottajille.

# # # #

3 thoughts

 1. Tanja

  29.11.2015

  Aivan nerokasta! Tonttujen touhuja 🙂

  Vastaa

  1. Tontut on jo liikkellä ?

   Vastaa

 2. […] on taas joulukuu! Ensimmäistä kertaa en tuunannut lapsille suklaakalentereita, vaan he valitsivat toisenlaiset adventtikalenterit (Haribon karkkikalenteri esikoiselle, Lego City […]

  Vastaa

Reply