Suklaamuffinsit

Suklaamuffinsit

Posted by on maalis 21, 2016 in Kakut ja piirakat
2 Comments

Tänään ei ollut tarkoitus leipoa. Harvemmin maanantaisin työpäivän jälkeen jaksan tarttua jauhopusseihin. Maanantait kun ovat usein niin – no, maanantaita. Tänään tuli kuitenkin yllättäen leipomispakko. Iltasella tarkistin ekaluokkalaisen koulurepusta reissuvihon ja siellä lukikin: “Bullixet”. Bullixet ovat koululla järjestettävät pullamyyjäiset, joilla jokin luokka kerää rahaa retkiin, leirikouluun tms. Sinällään kiva idea ja lapset ovat innoissaan saadessaan ostaa herkkuja. Meidän koululaisellemme bullixet tuottavat kuitenkin yleensä lähinnä surua ja murhetta, koska niissä ei ole tarjolla mitään hänelle sopivaa. Myynnissä kun on yleensä mokkapaloja, pullaa ja keksejä. Kaikki täynnä maitoa, munaa ja vehnää. Pakkaammekin yleensä reppuun omat herkut mukaan. Ekaluokkalaiselle olisi kuitenkin kovin tärkeää saada olla kuten muut ja käydä omalla rahalla ostamassa ja itse valitsemassa herkkunsa bullixista. Laitammekin aina hänen toiveestaan bullixiin mukaan myös kolikoita siltä varalta, että myynnistä löytyisikin jotain hänelle sopivaa. Kerran olikin ollut popcorneja, mutta niiden myynti kiellettiin sotkun vuoksi.

Tällä kertaa tieto bullixista tuli näin vasta edellisenä päivänä, eikä minulla ollut mitään sopivaa herkkua pakata koululaiselle mukaan. Oli siis nostettava jauhopussit esiin ja ryhdyttävä leipomaan. Onneksi mehevät suklaamuffinsit syntyvät vaivattomasti puolessa tunnissa suklaakakkutaikinasta. Tällä kertaa emme kuorruttaneet muffinseja, koska koulurepussa kulkiessaan eivät olisi pysyneet kauniina.♥ 4,5 dl hienoa gluteenitonta jauhoseosta (esim. Semper FinMix
♥ 1 tl ksantaania
♥ 3 rkl kaakaojauhetta
♥ 2,5 dl sokeria
♥ 1 tl ruokasoodaa
♥ 0,5 tl suolaa
♥ 10 rouhaisua vaniljaa myllystä
♥ 1 rkl omenaviinietikkaa
♥ 5 rkl öljyä
♥ 2,5 dl vettä

Sekoita kuivat aineet keskenään ja toisessa kulhossa nestemäiset aineet keskenään. Lisää nesteet kuiviin aineisiin ja sekoita huolella tasaiseksi taikinaksi. Annostele silikonisiin muffinsivuokiin ja paista 180 asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia. Taikinasta tulee noin 13 muffinsia.

# # # # #

2 thoughts

 1. Hanna-maria

  21.3.2016

  Onko vehnäjauhojen osuus sama, jos ei käytä gluteenittomia jauhoja?

  Vastaa

  1. Sama määrä vehnäjauhoja ?

   Vastaa

Reply