Suklaatäytekakku-Pokemon-kakku

Posted by on tammi 23, 2017 in Jälkiruoat, Kakut ja piirakat, Yleinen
5 Comments

Meillä on viime aikoina juhlittu! Ensin kirjan ilmestymistä, sitten vietettiin esikoisen kaverisynttäreitä ja eilen kuopuksen syntymäpäivää. Ensi viikolla on vielä luvassa Kaiketon -kirjan pienimuotoiset julkkarit. Puuhaa on juhlissa riittänyt, mutta ne ovat tuoneet ihanaa piristystä pimeän ja loskaisen tammikuun keskelle.

Esikoisen oikea syntymäpäivä oli jo marraskuussa, mutta influenssojen ja muiden sairastelujen vuoksi luokkakavereiden kanssa juhliminen siirtyi tämän vuoden puolelle. Tuttuun tapaan juhlissa kaikki tarjoilut olivat sankarille sopivia ja teemana tänä vuonna Pokemonit. Sankari toivoi Pikachun muotoista kakkua, mutta siihen eivät taitoni riittäneet. Onneksi saimme neuvoteltua, että myös kakku isolla Pikachun kuvalla käy mainiosti. Varoittelin kyllä etukäteen, että voi olla ettei Pikachu ole aivan itsensä näköinen… Täytekakun lisäksi tarjolla oli lihapullatikkuja kurkulla ja viinirypäleillä, sipsejä, suklaacookieseja, jellykarkkeja ja vaahtokarkkeja.

Kuopus ei ole täytekakkuihmisiä, joten hänen juhlissaan oli jäätelökakku. Kumosin riisijäätelön pakkauksestaan kakkulautaselle ja koristelin pienillä vaahtokarkeilla ja sopivilla nonparelleilla sekä Pokemon-hahmoilla. Sitten vain kynttilät vielä päälle ja kakku pöytään! Tarjoiluun oli vielä suklaakastiketta ja lisää vaahtokarkkeja. Maistui kaikille lapsille 🙂



Pohja

♥ 4,5 dl hienoa gluteenitonta jauhoseosta (esim. Semper FinMix)
♥ 1 tl ksantaania
♥ 3 rkl kaakaojauhetta (maidoton, soijaton)
♥ 2,5 dl sokeria
♥ 1 tl ruokasoodaa
♥ 0,5 tl suolaa
♥ 10 rouhaisua vaniljaa myllystä
♥ 0,5 dl perunakuitua
♥ 1 rkl valkoviinietikkaa
♥ 5 rkl öljyä
♥ 2,5 dl vettä

Täyte

♥ 1 kikhernetölkin liemi
♥ 1 tl sitruunamehua
♥ 2 dl kaakaotomusokeria
♥ 4 liivatelehteä
♥ 2 rkl sitruunamehua

♥ 2 pientä banaania tai muuta hedelmää/marjaa
tarvittaessa 1 dl riisimaitoa kostutukseen

Päällinen

♥ sokerimassaa (valkoinen, keltainen), mustaa elintarvikeväriä, punaista geeliväriä

Tee ensin kakkupohja. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa ja toisessa kulhossa nestemäiset aineet. Lisää nesteet kuiviin aineisiin ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Voitele kakkuvuoka esimerkiksi maidottomalla margariinilla ja jauhota se karkeilla riisijauhoilla. Kaada taikina vuokaan. Paista kakkua uunissa 180 asteessa noin 20-30 minuuttia. Anna jäähtyä rauhassa. Halkaise kakkupohja varovaisesti kahteen osaan. Mikäli pohja ei tunnu tarpeeksi kostealta, voit kostuttaa sitä riisimaidolla.

Tee seuraavaksi täyte. Kaada kikhernetölkin liemi kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimella kevyeksi vaahdoksi. Lisää 1 tl sitruunamehua ja jatka vatkaamista kunnes vaahto muistuttaa valkuaisvaahtoa. Lisää kaakaotomusokeria vähän kerrallaan samalla vatkausta jatkaen. Tomusokerin määrä riippuu haluamastasi makeudesta ja suklaisuudesta. Vatkaa vaahtoa kunnes se on kiinteää ja kiiltävää. Kuumenna 2 rkl sitruunamehua kiehuvan kuumaksi ja lisää siihen pakkauksen ohjeen mukaan liotetut ja kuivaksi puristetut liivatelehdet. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon samalla sekoittaen. Ota täytettä sivuun noin 1,5 dl ja levitä loput tasaisesti kakkupohjalle. Siivuta banaanit ja asettele ne täytteen päälle tasaiseksi kerrokseksi. Aseta kakkupohjan toinen puolisko varovaisesti täytteen päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa muutama tunti.

Aloita kakun kuorrutus ja koristelu levittämällä ohuelti sivuun ottamaasi täytettä kakun pinnalle. Tämä auttaa sokerimassaa tarttumaan nätisti kiinni kakun pintaan. Sokerimassaa on helpointa käsitellä silikonisilla leivontavälineillä (alusta ja kaulin). Monissa ohjeissa neuvotaan käyttämään tomusokeria massaa kaulitessa, mutta tomusokeri jää usein massan pintaan rumasti ja varsinkin värillisiltä massoilta sitä on hankala saada kokonaan siististi pois. Itse käytän massan kaulimisessa apuna kookosöljyä. Sivelen öljyä ohuelti leivonta-alustalle sekä kaulimeen. Tämä estää massaa tarttumasta kiinni eikä siitä jää mitään jälkiä massaan. Kaulitse valkoista sokerimassaa tarpeeksi suureksi levyksi ja nosta se varoen kakun päälle. Silitä massa tasaisesti kakun pintaan ja leikkaa reunoilta ylimääräiset pois. Kauli keltaisesta sokerimassasta levy ja leikkaa siitä irti Pokemon-hahmo (Pikachu). Maalaa Pikachulle mustalla elintarvikevärillä silmät, suu ja raidat. Tee punaisella geelivärillä vielä posket. Kostuta varovaisesti Pikachun alapintaa ja nosta se kakun päälle, kosteus liimaa Pikachun kakkuun kiinni. Pyörittele keltaisesta sokerimassasta pieniä palloja koristeeksi kakun reunalle.


Lasten toimintaterapeutin palvelut (Allergianeuvonta, Refluksineuvonta, aistisäätelyhäiriöt, imetys- ja syömisvaikeudet, lapsen kehityksen tukeminen, vyöhyketerapeuttinen vauvahieronta): Pienet Sydämellä ♥

Annukka
Annukka

Latest posts by Annukka (see all)

# # # # #

5 thoughts

  1. Kia/ Luetaanko tämä?

    23.1.2017

    Kiitos reseptistä! 4,5kk kuopuksemme allergiaepäiöyn takia olen nyt mms ja kotim. viljat id:llä, joten kaikki hyvät reseptit tulevat tarpeeseen. Tuo Kaiketon kirja on todella hyvä, ja se onkin tulossa tässä jokusen viikon sisään esittelyyn lastenkirjabligissani. 🙂

    Vastaa

    1. Ai niin, piti kysyä, mitä on ”vanilja myllystä” ja mistä sitä saa?

      Vastaa

      1. Hei! Isompien kauppojen leivontahyllyistä löytyy DrOetkerin vaniljamylly. Myllyssä on viisi paloiteltua, kuivattua vaniljatankoa sisällä ja siitä on helppo rouhia vaniljaa sopivasti.

        Vastaa

    2. Kiitos ❤️ Toivottavasti kirjasta ja blogini ohjeista on sinulle apua imetysdieetilläsi! Ja toivottavasti vauvan oireet helpottuisivat pian. Täytyykin tutustua blogiisi! Meilläkin luetaan paljon 😊

      Vastaa

      1. On todella apua. 🙂 Ja täytyy yrittää etsiä, josko isommassa lähikaupassamme olisi tuo vaniljamylly. Hauskaa, jos käyt kurkkaamassa blogiini. Lastenkirjat ovat ihan parhaita!

        Vastaa

Reply