Tervetuloa ♥

Olen leipomista rakastava kahden lapsen äiti. Olen aina ollut kiinnostunut ruoanlaitosta ja nauttinut leipomisesta, mutta uusia ulottuvuuksia ja haasteita kokkailuun tuli lasteni ruokavaliorajoitusten myötä. Ekaluokkalaisellani on niin sanottuja perinteisiä allergioita sekä lisäksi harvinainen sairaus, eosinofiilinen esofagiitti, jonka ensisijainen hoitomuoto on ruokavaliohoito. Kuopuksella on niin ikään ruoka-aineallergioita, joista osa anafylaksiatasoisia. Pyrimme koko perhe syömään lasten ruokavalion mukaisesti. Kaupasta ei valmiina löydy kuin muutamia tuotteita, joten itse tekeminen on välttämättömyys.

Näistä blogini ohjeista ei löydy maitoa, munaa, soijaa, vehnää, ohraa, ruista, kauraa, tattaria, nautaa, kalaa, mitään pähkinöitä, manteleita tai sinapinsiementä.Lisäksi välttelemme perunaa perunana, perunajauhot kuitenkin ovat käytössä. Kaura on perheellämme satunnaiskäytössä kaurakerman muodossa.

Alkukankeuksien jälkeen ruoanlaiton ja leipomisen ilo on löytynyt myös kaikettomana. Uusia ohjeita ja ideoita löytäessä innostus on suuri ja palkinto paras mahdollinen, mikäli lapsille uudet kokeilut vielä maistuvatkin!

Alkuaikoina koin itse hankalana sopivien reseptien löytämisen. Allergiakeittokirjoista ja netistä löytyy kyllä maidottomia, munattomia ja gluteenittomia ohjeita erikseen, mutta vähemmän on niitä reseptejä, joista kaikki nämä puuttuisivat. Paljon on myös vinkkejä kuinka korvata jokin tietty ruoka-aine leivonnassa tai ruoanlaitossa, mutta hankalammaksi menee, kun korvata täytyykin lähes kaikki ainekset jollakin muulla. Aloin kerätä muistikirjaan omaa keittokirjaa lapsillemme toimiviksi ja maistuviksi testatuista resepteistä. Ajatuksena oli tuolloin myös se, että muutkin läheiset osaisivat ohjeiden mukaan tehdä lapsillemme sopivaa ruokaa ja herkkuja.

Tässä blogissani jaan näitä perheellemme maistuvia ohjeita toiveenani, että ne mahdollisesti helpottaisivat jonkun toisenkin allergiakokkailua ja arkea. Otan mielelläni vastaan kommentteja ja ehdotuksia sekä hyviksi havaitsemianne vinkkejä kaikettomaan kokkailuun!

Annukka ❤️

Viimeisimmät kirjoitukset

Ota yhteyttä
Follow
Tykkää Facebookissa
Seuraa Twitterissa