Tulossa kaiketon keittokirja!

Posted by on helmi 25, 2016 in Yleinen
5 Comments

Olen niin innoissani, että tekisi mieli pomppia ilosta! Olen tänään allekirjoittanut kustannussopimuksen kaikettomasta keittokirjasta! Kirja syntyy yhteistyössä ystäväni Kati-Annika Ansaksen ja valokuvaaja Kim Öhmanin kanssa. Kirjan kaikki ohjeet tulevat olemaan ilman maitoa, munaa, soijaa, kotimaisia viljoja, mantelia ja pähkinöitä. Keittokirjaan kerätään blogin ohjeista parhaat palat sekä tietysti paljon uusia, ennen julkaisemattomia kaikettomia reseptejä. Kirjan on tarkoitus tulla myyntiin vuoden 2017 alussa.

Enpä olisi seitsemän vuotta sitten uskonut olevani nyt tässä tilanteessa. Olin tuolloin esikoisen kanssa imetysdieetillä ja väkersin ensimmäisiä kaikettomia ruokia ja leipomuksia. Täytyy myöntää, etteivät nuo silloiset yritykset useinkaan olleet kovin onnistuneita ja kaupassa olin usein hiki otsalla tuotteiden ainesosaluetteloita tavatessani. Tuolloin tuntui, etten voinut syödä enää mitään ja kaikki mitä sainkin syödä oli kovin mautonta. Pitkälle on siitä tultu! Vuosien varrella olen oppinut tuntemaan sopivimmat ainekset ja parhaat niksit kaikettomaan kokkailuun ja leivontaan. Blogin myötä kaikettomista herkuista on tullut arjen ja elämäntavan lisäksi myös rakas harrastus. Ja nyt tämä kaikki on vienyt minut mielenkiintoiseen kirjaprojektiin!

Tykkää Kaiketonta ❤️ Facebookissa
Seuraa Kaiketonta ❤️ Twitterissa

5 thoughts

 1. Erika

  25.2.2016

  Voiskohan reseptit olla myös maissittomia? Maissiallergiat on pelottavan paljon lisääntyneet vauvojen keskuudessa ja maissia on tungettu joka muodossa kaikkialle (kiitos Jenkkien valtavasta maissibisneksestä), eikä suurin osa äideistä tiedä edes mitä kaikkea tulisi vältellä (mm. glukoosi-fruktoosisiirapit, askorbiini- ja sitruunahapot, muunnellut tärkkelykset, lisätty d-vitamiini). Esikoisen (maissiallergia) id:llä poissa oli maito, muna, viljat, soija ja maissi. Se oli hyvin haastavaa, vaikka lopulta sain palautettua kaikki muut yksitellen paitsi maissin. Sittenkään en saanut syödä juuri mitään valmista tai edes puolivalmista. Kuopuksella mun ruokavaliosta oli poissa kaikki muut yllämainitut paitsi tuo maissi ja ai että miten helppoa oli ja tuntui että sain syödä mitä halusin! Ja kaikkea löytyi kaupastakin valmiina! ? Ps. Multa löytyy tosi hyvä “tontonton”-resepti mokkapaloille. Niitä saatoinkin syödä pellillisen kerralla! Uuniriisipuuro riisistä ja riisimaidosta oli myös herkkuani! ?

  Vastaa

  1. Kiitos viestistäsi ja vinkeistäsi! Maissiallergiat tuntuvat tosiaan lisääntyneet, vaikka meidän perheessämme siltä onkin vältytty. Osa ohjeista tulee olemaan myös maissittomia 🙂

   Vastaa

 2. Kaisa R

  14.4.2016

  Ihanaa että teet kirjan! Tää sun blogi on pelastanut niin monta tilannetta imetysdieetin aikana ja nyt kun allergikoko 1 v jo syö itse monenlaista (taihan siis sitä mitä voi ylipäätään syödä). VaIlkka olen itsekin ollut lapsenaika moniallerginen, epätoiko on meunta silti vaipua, vaikka tietää että kyllä kaikesta selvitään ja aina voi edes jotain syödä. Sun blogi ja asenne ovat mulle esimerkkejä! ? Kiitos ?

  Vastaa

  1. Kaisa R

   14.4.2016

   Anteeksi kamalat kirjoitusvirheet! Ennustava tekstinsyöttö ja uusi puhelin tuottavat näköjään kamalaa jälkeä ?

   Vastaa

  2. Kiitos ? Tulipa hyvä mieli sanoistasi!

   Vastaa

Reply