Vaahtokarkki-muroherkut

Posted by on tammi 26, 2016 in Jälkiruoat, Keksit ja pikkuleivät
2 Comments

Viikonloppuna juhlimme kuopuksen 4-vuotissynttäreitä. Poikanen on automiehiä henkeen ja vereen, joten juhlien teemaksi valikoitui itsestäänselvästi Carsit. Sankari toivoi itse Cars-suklaakakkua ja sopiva kakkukuva löytyikin lähikaupasta. Kuopus on ruokavaliorajoitustensa lisäksi hieman valikoiva syömisissään, joten kakussa ei saanut olla täytteitä ja tarjoilut olivat muutenkin kaikettomien leipomusten osalta hyvin pelkistetyt hänen mieltymystensä mukaisesti. Muille vieraille olikin sitten tarjolla lisäksi hyvinkin kaikellisia herkkuja. Vilinää ja vilskettä juhlissa riitti, kun paikalla olivat sukulaiset ja kummit perheineen. Oikein onnistuneet ja mukavat juhlat, joista jäi iloisia muistoja!

Kakun lisäksi tein lapsille juhliin amerikkalaisia Rice Krispies Treatseja eli vaahtokarkki-muroherkkuja. Semperiltä on tullut uutuutena gluteenittomat riisimurot (riisi, sokeri, suola), jotka sopivat tähän tarkoitukseen mainiosti. Hyvin voi toki käyttää myös muita sopivia muroja tai puffattuja viljoja (riisi,kvinoa, amarantti). Vaahtokarkeista täytyy tietysti valita sopivat, mutta suurin osa niistä onkin melko kaikettomia. Vaahtokarkki-muromassasta voi tehdä monenlaista, mutta nyt tämä perinteisin malli. Toisella kertaa sitten muita versioita 🙂♥ 2 rkl maidotonta margariinia
♥ 200 g vaahtokarkkeja
♥ 6-8 dl riisimuroja (gluteeniton)
♥ Koristeeksi sopivia koristerakeita (esim. Dr Oetker)

Sulata margariini kattilassa ja lisää sitten joukkoon vaahtokarkit. Anna vaahtokarkkien sulaa miedolla lämmöllä välillä sekoitellen. Kun vaahtokarkit ovat sulaneet kokonaan, ota kattila pois levyltä. Kaada joukkoon murot useassa osassa sekoittaen tasaiseksi massaksi. Voitele piirakkavuoka tai muu vastaavan kokoinen vuoka ja painele massa vuokaan tasaisesti. Ripottele pinnalle haluamasi koristeet ja painele ne kiinni massan pintaan. Anna jäähtyä rauhassa jääkaapissa. Leikkaa sopiviksi paloiksi tai ota vaikka piparimuoteilla levystä kuvioita.

# # # # #

2 thoughts

 1. Hanna

  26.2.2016

  Voi pelastit juuri resepteilläsi ensimmäiset “kaikettomat” synttärimme! Kuopuksellamme on nautaa myöten juuri samat ruokarajoitteet kun blogissasi (+kaakao) ja on raskasta pistää kaikki ruoka-asiat uusiksi (imetysdieetillä) vauva-arjen keskellä. VOI KIITOS!

  Vastaa

  1. Juuri tätä varten tämä blogi on perustettu ? Ihanaa, jos resepteistäni on ollut apua!

   Vastaa

Reply