Vaahtokarkkitikkarit

Posted by on joulu 29, 2016 in Jälkiruoat
No Comments

Inhottava influenssa iski lapsiimme ennen joulua. Ensin sairastui esikoinen ja hänen hieman toivuttuaan seurasi kuopus perässä. Jälkitautina tuli vielä pienemmälle korvatulehduskin. Kokkailut ovat siis viime aikoina jääneet vain pakollisiin lasten hoivailun ohella. Jouluksi olin onneksi tehnyt paljon jo etukäteen valmiiksi ja saimme sairastelusta huolimatta ihanan joulun. Kaikki olivat olleet ilmeisesti kilttejäkin, sillä joulupukki ja tontut toivat mieluisia lahjoja kaikille. Toipilaspäivätkään eivät ole tuntuneet pitkiltä uusien lelujen, kirjojen ja pelien parissa.

Uutta vuotta olemme menossa vastaanottamaan siskoni perheen luokse Porvooseen. He muuttivat nyt syksyllä sinne ihastuttavaan, isoon puutaloon ja tilaa riittää meidän yöpyäkin. Kuopus on vielä huomenna käytettävä uudelleen korvalääkärissä ja muutenkin puuhaa riittää, joten lapsille piti keksiä uuden vuoden jälkiruoaksi jotain helppoa ja nopeaa. Näitä vaahtokarkkitikkareita olen tehnyt pari kertaa aiemminkin ja ne ovat olleet joka kerta lasten suosikkeja. Valmistaminen ei vie aikaa eikä vaadi vaivaa, mutta lopputulos on kuitenkin herkullinen ja näyttävä. Näin talvella koristelin nämä lumiukoiksi, mutta toki vain mielikuvitus on rajana hahmoja tehdessä.♥ Suuria, valkoisia vaahtokarkkeja (tarkista sopivuus)
♥ Kakunkoristeita ja nonparelleja (esim. DrOetker)
♥ Mustaa elintarvikeväriä
♥ Sokerikuorrutetta
♥ Grillitikulla
♥ Cocktailtikkuja

Työnnä kolme vaahtokarkkia päällekkäin grillitikkuun. Työnnä cocktailtikku keskimmäisen vaahtokarkin läpi poikittain. Leikkaa yksi iso vaahtokarkki puoliksi ja työnnä puolikkaan cocktailtikun päihin lumiukon käsiksi. Kiinnitä sokerikuorrutteella kakunkoristeet lumiukolle napeiksi. Piirrä mustalla elintarvikevärillä ylimpään vaahtokarkkiin lumiukolle silmät ja suu. Liimaa sokerikuorrutteella oranssi nonparelli nenäksi.

Säilytä ilmatiiviisti esim. uudelleen suljettavassa pakastepussissa.

# # # # #

Reply