Välipalamuffinit (kvinoa-banaani)

Posted by on syys 3, 2015 in Reseptit - leivonnaiset, Välipalat
4 Comments

Nyt vietetään keliakiaviikkoa. Keliakia on elinikäinen vehnän, ohran ja rukiin valkuaisaineen, gluteenin, aiheuttama sairaus. Sen ainoa hoito on gluteeniton ruokavalio.  Nykyään kaupoista löytyy ilahduttavan hyvin gluteenittomia tuotteita, mutta moniallergisille niistä sopii vain harva. Mutta onneksi leipominen on mukavaa! Tämän blogin ohjeista kaikki sopivat myös keliaakikoille, sillä ne ovat luontaisesti gluteenittomia.

Helposti mukaan otettavia välipaloja on usein hankala keksiä moniallergisille. Nämä kuitu- ja proteiinipitoiset, sokerittomat muffinsit on näppärä napata kassiin mukaan pienessä pussissa tai eväsrasiassa. Maistuivat ainakin meidän perheellemme 🙂 Vaihtelua muffineihin saa korvaamalla osan jauhoista esim. teffjauhoilla ja karpalot vaikka rusinoilla.


 


♥ 2,5 dl kvinoajauhoja
♥ 2,3 dl tummia täysjyväriisijauhoja
♥ 1 tl leivinjauhetta
♥ 1 tl kanelia (ceylon)
♥ 1 dl kuivattuja karpaloita pilkottuna
♥ 3 ylikypsää banaania
♥ 1 dl hunajaa
♥ 0,5 dl vettä
♥ 0,5 dl auringonkukkaöljyä
♥ vaniljamyllystä muutama rouhaisu

Sekoita kulhossa jauhot, leivinjauhe, kaneli ja karpalot. Muussaa banaanit soseeksi ja laita ne toiseen kulhoon. Lisää banaanien joukkoon hunaja, vesi, öljy ja vanilja. Sekoita tasaiseksi ja kaada joukkoon toisesta kulhosta jauhot. Sekoita huolellisesti ja nostele taikinaa muffinivuokiin (n. 2 reilua ruokalusikallista/vuoka). Paista uunissa 180 asteessa 20-25 minuuttia. Anna muffinien jäähtyä rauhassa ainakin kymmenisen minuuttia ennen tarjoilua tai vuoista poistamista.

Annukka
Annukka

Latest posts by Annukka (see all)

# # # # # # #

4 thoughts

  1. Tanja

    3.9.2015

    Tämä on toinen kerta, kun kuulen vaniljamyllystä. Mistä olet omasi ostanut? Meidän lähimarketin leivontahyllystä ei semmoista löytynyt.

    Vastaa

    1. Annukka

      4.9.2015

      Hei Tanja!
      Vaniljamylly on Dr.Oetkerin ja niitä myydään ainakin suuremmissa ruokakaupoissa (Citymarket, Prisma). Omani taitaa olla Herttoniemen Hertasta 🙂
      Annukka

      Vastaa

  2. Veera

    5.9.2015

    Ihana blogi sulla! Täytyy kokeilla näitäkin, oon ihan uusi näissä gluteenittomissa jutuissa. Oikeastaan vasta aloittelen sokeritonta ruokavaliota ja siirryn pikkuhiljaa myös gluteenittomaan.

    Vastaa

    1. Kiitos Veera 🙂 Alkuun päästyä gluteenittomuus ja sokerittomuus sujunevat vaivattomasti osana arkea. Toivottavasti blogistani on sinulle iloa ja hyötyä uuden ruokavaliosi kanssa!

      Vastaa

Reply