Suklaaleivokset

Posted by on helmi 25, 2017 in Jälkiruoat, Yleinen
No Comments

Huonosti kävi omaishoidon tukien kanssa. Päätökset olivat ennakko-odotusten mukaiset. Muutoksenhaku on mahdollista, joten nyt yritämme sitä. Yöuniani en enää kuitenkaan aio asian vuoksi menettää ja kuluneen viikon olemme nauttineet talvilomasta.

Olemme viettäneet lomaa lähinnä kotosalla: ulkoilleet, laskeneet mäkeä, grillanneet jäällä makkaraa, tavanneet ystäviä, syöneet pitkän kaavan mukaan ja lepäilleet. Viikonloppu on nyt taas juhlaa täynnä, sillä huomenna ajelemme Porvooseen kummityttöni syntymäpäiville. Kummityttö oli nähnyt valokuvan esikoisellemme tekemästäni Pokémon-kakusta ja tilasi omiin juhliinsa minulta samanlaisen. Leipomista siis tiedossa enemmänkin 🙂

Omille lapsilleni leivoin lajitelman suklaaleivoksia serkkutytön huomisille synttäreille. Pohja on kaikissa sama, mutta erilaisilla kuorrutuksilla ja koristeilla leivoksista saa näyttävän tarjottavan. Tällä kertaa kuorrutusvalikoimassa on sulatettuja minivaahtokarkkeja, kaakaotomusokerikuorrutus, mansikkatomusokerikuorrutus ja kookoskermavaahtoa vadelmilla.



♥ 1,25 dl vaaleaa, gluteenitonta jauhoseosta (esim. Semper FinMix)
♥ 0,5 dl perunakuitua (Pofiber)
♥ 0,5 dl kikhernejauhoa
♥ 1,5 rkl kaakaojauhetta (maidoton, soijaton)
♥ 1,25 dl sokeria
♥ 1 tl vaniljasokeria
♥ 0,5 tl ruokasoodaa
♥ Ripaus suolaa
♥ 0,5 rkl viinietikkaa
♥ 2,5 rkl öljyä
♥ 1,25 dl vettä

Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita toisessa kulhossa nestemäiset aineet keskenään. Lisää nesteet kuiviin aineisiin ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Öljyä minimuffinivuoka/pelti ja annostele taikina vuokiin. Paista 180 asteisessa uunissa noin 10-15 minuuttia kunnes ovat kypsiä. Anna jäähtyä rauhassa ja irroita sitten varovasti leivokset vuoasta.

Vaahtokarkkikuorrute: Aseta muutama leivos leivinpaperin päälle uunipellille ja ripottele leivosten pinnalle minivaahtokarkkeja. Sulata vaahtokarkit leivosten päälle uunissa grillivastuksen alla. Ole tarkkana, etteivät vaahtokarkit pala. Anna jäähtyä.

Kaakao-/mansikkatomusokerikuorrutus: Valmista kuorrute pakkauksen ohjeen mukaan. Annostele leivosten päälle ja koristele sopivilla nonparelleilla tai kakkukoristeilla.

Kookoskermavaahto: Anna kookosmaitotölkin olla yön yli (tai vähintään pari tuntia) jääkaapissa. Avaa tölkki varoen ja lusikoi maidon kiinteä osa kulhoon. Vatkaa vaahdoksi ja mausta vaniljasokerilla. Pursota leivosten päälle ja aseta vielä vadelma koristeeksi.



# # # # #

Reply