Lime-kookoskanaa

Posted by on loka 13, 2016 in Kanaruoat, Reseptit - ruoka, Yleinen
4 Comments

Joskus uhkaa iskeä epätoivo. Eikö tämä koskaan lopu? Sydän särkyy oman lapsen puolesta, jolla on taas huono olo. Takana on usean kuukauden hyvä jakso, pisin koko lapsen kahdeksanvuotisen elämän aikana. Lapsi on ollut iloinen ja puuhakas, syönyt ja nukkunut hyvin, pursunnut elämäniloa ja rakkautta. Lääkevähennys (kortisoni) näytti sujuvan loistavasti ja annos saatiin syksyn aikana laskettua puoleen. Mutta sieltä se taas tuli. Ensin näkyi lisääntynyt levottomuus, sitten ärtyisyys, päänsäryt ja raajakivut, alkoi matkapahoinvointi. Sitten iltanukahtaminen alkoi olla hankalaa, öisin hän nukkuu levottomasti, nieleskelee ja narskuttaa hampaita, vatsakivut alkoivat. Jos vanhat merkit pitävät paikkaansa, seuraavana on vuorossa ruokahalun väheneminen ja huonovointisuus. Äidin päässä risteilee vaihtoehtoja syylliseksi: Lääkevähennys? Luumut? Mandariinit? Pari viikkoa sitten vahingossa syöty minimaalinen määrä tattaria? Ulkohomeet? Kodin ulkopuolella mahdollisesti saatu kielletty ruoka-aine? Tähtien asento?

Taas on tartuttava toimeen. Ostettava kaupasta uusi vihko ruoka-ja oirepäiväkirjaksi. Kirjattava joka suupala ja oire tunnollisesti ylös. Yritettävä löytää merkinnöistä se punainen lanka, joka johdattaa syyllisen jäljille. Oltava yhteydessä hoitaviin tahoihin. Neuvoteltava lääkemääristä ja niiden vaikutuksesta suunniteltuun ruokatorven tähystykseen. Hallittava omat hermonsa lapsen purkaessa huonoa oloaan käyttäytymisellään. Jatkettava normaalia elämää. Uskottava, että pian taas helpottaa.

Kaiken keskellä on edelleen laitettava päivittäin ruokaa. Uusia ohjeitakin tulee kokeiltua kaikesta huolimatta. Tämä lime-kookoskana on viimeisin kokeiluni. Maistui hyvin koko perheelle!♥ 400 g broilerin rintafileitä
♥ suolaa
♥ pippuria
♥ 1 rkl kookosöljyä
♥ 1 punasipuli
♥ 0,5 punainen chili
♥ 2,5 dl vettä
♥ 2 tl luomu kanaliemijauhetta
♥ 0,5 limen mehu
♥ kourallinen tuoretta lehtipersiljaa
♥ 1,25 dl kookosmaitoa
♥ 1 rkl maissitärkkelystä sekoitettuna samaan määrään kylmää vettä

Ruskista broilerin rintafileet paistinpannussa kookosöljyssä. Mausta molemmin puolin suolalla ja pippurilla. Laita broilerit sivuun lautaselle. Kuullota samalla pannulla hienonnettu sipuli ja lisää sitten joukkoon hienonnettu chili (poista siemenet) jatkaen kuullotusta vielä hetken. Lisää pannulle vesi, kanaliemijauhe, limen mehu ja hienonnettu lehtipersilja. Anna kiehua hiljaksiin miedolla lämmöllä viitisen minuuttia. Lisää joukkoon kookosmaito ja anna porista vielä toiset viitisen minuuttia. Kaada pannuun veteen sekoitettu maissitärkkelys ja anna vielä kiehahtaa kunnes kastike sakeutuu. Asettele kastikkeen joukkoon broilerin rintafileet, peitä kannella ja anna hautua 5-10 minuuttia, kunnes kana on kypsää. Koristele vielä lehtipersiljan lehdillä ja tarjoile esimerkiksi riisin kera.

# # # # # # #

4 thoughts

 1. tuulia

  13.10.2016

  Voih, miten ikävää. 🙁
  Voimia kovasti teidän perheelle ja toivotaan että syyllinen löytyy nopeasti!

  Vastaa

  1. Kiitos! Suurin epäilys taitaa kyllä kohdistua lääkevähennykseen ?

   Vastaa

 2. voi miten ikävää,, toivottavasti syy löytyisi ja lapsi alkaisi voida paremmin. Voimia!

  Vastaa

  1. Kiitos! Onneksi nyt on lapsilla syysloma, niin saavat rauhassa kotona huilia 🙂

   Vastaa

Reply